Goedkope Kamerplanten

Kies online uit een groot aantal betaalbare kamerplanten, voor elk huis de juiste plant!

Met meer dan 150 verschillende soorten kamerplanten altijd voldoende keus, vakkundig verpakt en snel geleverd met groeigarantie

Goedkope Kamerplanten

Kies online uit een groot aantal betaalbare kamerplanten, voor elk huis de juiste plant!

Met meer dan 150 verschillende soorten kamerplanten altijd voldoende keus, vakkundig verpakt en snel geleverd met groeigarantie

Calathea Makoyana
STUNTER € 17,95
€ 16,95
Aanbieding

Calathea Makoyana

De Calathea Makoyana is een zeer stijlvolle kamerplant met prachtig patroon bladeren die perfect is voor uw huis of kantoor.

Bestel direct

Groot assortiment planten voor in de huiskamer

Geen huiskamer is hetzelfde maar wij hebben voor elke kamer de juiste kamerplant!

Soorten kamerplanten

Er zijn verschillende soorten kamerplanten

  • Bloeiende kamerplanten
  • Bloembollen voor binnen
  • Cactussen en Vetplanten
  • Grootbladige kamerplanten
  • Fijnbladige kamerplanten
  • Mediterane planten of kuipplanten
  • Varens
  • Palmen

Bloeiende kamerplanten

Bij bloeiende kamerplanten kan je denken aan anthuriums, bromelia's, gardenia's, orchideeën, spathifolium en stefanothis  Al deze planten houden van een zonnige plek. Bloeiende kamerplanten brengen veel kleur in huis, soms ook een heerlijk geur (gardenia's en stefanothis).

De meeste planten kan je een aantal maanden in bloei houden maar dan is de koek ook vaak op. Zo bloeien bromelia's met hun felle kleuren maar een keer en zijn dan op, maar ze zijn goedkoper dan een bos bloemen en gaan toch maanden mee.

Orchideeën kun je na de bloei terugknippen warna ze weer opnieuw in bloei komen. Met de juiste orchideeën voeding kan je orchidee dan meerdere jaren mee. Enige nadeel van bloeiende kamerplanten is dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor het stuifmeel  van bijvoorbeeld de anthurium of spathifolium, maar dat komt gelukkig maar zelden voor (mensen met hooikoorts).

Bloembollen voor in huis

Je denkt bij kamerplanten misschien niet zo snel aan bloembollen, maar sommige bloembollen lenen zich uitstekend als kamerplant voor in vensterbank zoals amaryllissen,  crocussen (in een special crocus pot), hyacinthen op pot of op een glas en paperwhite narcissen.

Al deze bollen bloeien binnen een paar weken en met name de amaryllis maakt met zijn enorme bloemen een fantastische indruk! Paperwhites en hyacinthen geuren heerlijk al houd niet iedereen van de sterke geur. Bloembollen zij  al met al  makkelijke kamerplanten voor een deel van het jaar, alleen even geduld voor het beste resultaat!

Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn weer helemaal hot! Er is een grote verscheidenheid aan vetplanten en cactussen, sommigen zijn heel onopvallend minimalistisch, andere zijn zeer druk en opvallend met felle kleuren. Van de vetplanten zijn de aloe vera's  misschien wel de bekendste, vanwege de toegekende helende werking van het sap uit de bladeren, maar er zijn ook hele andere vetplanten zoals de crassula en de sansevieria, ookwel vrouwentong genoemd vanwege het scherpe tongachtige blad. Van de cactussen hebben we ook soorten die gecombineerd zijn met kleine droogbloemen. Hierdoor lijkt het of de cactussen in bloei staan. Er zijn ook cactussen die vanzichzelf bloeien, maar dan moet je wel veel geduld hebben! 

Het grote voordeel van de cactussen en vetplanten is dat je er heel weinig omkijken naar hebt. Geen groene vingers is dus geen excuus. Ze kunnen toe met weinig water en zonder veel zon, in de winter gebruiken ze zelfs vrijwel geen water. Ideaal voor de student, mensen zonder groene vingers of de zakenman of vrouw die veel op reis is!

Grootbladige kamerplanten

Grootbladige kamerplanten worden meestal geselecteer op hun mooie en bonte blad, zoals bontbladige begonia's,calathea's en diefenbachia's, makkelijke planten die het ook goed doen met minder licht. Diefenbachia;s zijn erg populair, maar het sap dat bij beschadiging van het blad vrijkomt kan wel irriteren, dus met kleine kinderen beter een andere plant. Ook ficus lyrata heeft groot blad. Het blad heeft wel een beetje de vorm van een viool, daarom wordt hij ook wel de vioolplant genoemd. Het kan een flinke plant worden, eerder hoog dan breed, mooi in een wat ruimere woonkamer

Fijnbladige kamerplanten

De meeste ficussen hebben een mooi fijn blad, al dan niet met een bonte tekening. Ook de chloropythum (zebraplant) en de meeste dracena's kan je tot deze groep rekenen. Zowel ficusen als dracena's kunnen in de loop der tijd flink doorgroeien, waarbij de ficus een behoorlijke bos blad vormt en de dracena's een wat elegantere uitstraling hebben omdat ze alleen aan de top van de stam blad vomen, Van de dracena's bestaan ook breedbladigere varieteiten. Ficussen kunnen goed tegen weinig licht, dracena;s hebben iets meer licht nodig.

Mediterane planten of kuipplanten

Dit zijn planten die aan de middelandse zee gewoon buiten groeien, maar in ons klimaat in de winter naar binnen moeten. Grotere versie  worden dan ook meestal in een kuip (vandaar kuiplant) gehouden, de kleinere soorten kunnen ook in een gewone pot. Voorbeelden hiervan zijn de citroen en sinasppelboompjes, olijfboompjes en oleanders. Je kan ze het hele jaar door in huis houden, maar je kan ze vanaf mei ook buiten zetten op je tuintafel, balcon of terras. Wel moet je er dan op letten dat er een gat in de bodem van de pot zit zodat overtollig regenwater afgevoerd kan worden en dan niet vergeten als je ze in de winter naar binnen haalt om er een schotel onder te zetten.

Varens

tbd

Palmen 

tbd

Hoe kies ik de juiste kamerplant?

Is uw kamer donker kijk dan eens onder onze categorie kamerplanten voor weinig licht. Wilt u er weinig omkijken naar hebben kijk dan eens naar onze vetplanten en cactussen. Deze planten stellen weinig eisen aan hun verzorging en kunnen lang zonder water, makkelijk als je vaak van huis bent of als je plant op kantoor staat.

Bloeiende kamerplanten geven kleur aan de kamer en grote kamerplanten geven diepte. Een aantal planten zijn lucht zuiverend al moet u zich daar ook weer niet al te veel van voorstellen. Daarnaast hebben we ook nog wat vleesetende planten. Wij hebben de diverse kamerplanten bijeengevoegd op thema maar uiteraard kunt u ook alle soorten kamerplanten individueel bekijken.

Voor alle kamerplanten geld dat we ze snel leveren met een niet goed geld terug garantie. Bestel je kamerplant voor 15.00u en we versturen hem nog dezelfde dag. Levering de volgende dag. Bij elke kamerplant gratis een dubbele A6 giftcard met persoonlijke tekst voor een leuk en betaalbaar kado.

Kamerplanten kopen? Snel en goedkoop thuis bezorgd door Tuinflora

Kamerplanten bestellen doe je snel en eenvoudig bij Tuinflora, je online tuincentrum. Voor 15.00u besteld, morgen in huis. Betaal je kamerplanten gemakkelijk achteraf en niet goed geld terug. Groot assortiment kamerplanten voor in huis om uit te kiezen. Levering 6 dagen per week, ook op zaterdag en naar het buitenland.

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie