Betaalbare planten voor huis en tuin

Druiven

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

11 producten

Van laag naar hoog sorteren

Kweek heerlijke smakelijke druiven uit je eigen druivenrank

Wijnstokken verdragen verschillende grondsoorten, op voorwaarde dat ze vrij doorlatend zijn. Verbeter de afvoer van zware bodems door goed verteerde organische stof en gruis toe te voegen. Na het planten is het een goed idee om te mulchen met goed verrot organisch materiaal of afgestoken schors om de onderste knoppen te beschermen tegen lentevorst. Verwijder in het voorjaar de mulch rond de stengel om te voorkomen dat de stengel gaat rotten. Wijnstokken kunnen in containers worden gekweekt - gebruik een pot met een diameter en diepte van ongeveer 30-38 cm.

Er is meer dan één manier om een ​​wijnstok te leiden. Het Guyot-systeem en het staaf-en-sporen-systeem en om de hoogstam te trainen wanneer de ruimte beperkt is. Het Guyot-systeem dat vaak wordt gebruikt in wijngaarden, traint een of twee vruchtarmen langs een hoofddraad. Het staaf-en-sporen-systeem of kordonsysteem wordt meestal gebruikt voor druiven binnenshuis in kassen of serres, en voor het kweken van druiven tegen muren buitenshuis. Om te trainen als een hoogstam, verwijder je overtollige stengels die uit de basis verschijnen. Laat de eerste één tot twee jaar zijtakken op de hoofdstam ontwikkelen.

Heerlijke druiven uit eigen tuin

U kunt deze druivenplanten goed tegen een zonnige muur of pergola op laten groeien. De druivenplanten hebben wel voldoende zon nodig voor de rijping, een zonnige locatie is dus een must. Druiven maken lange ranken en groeien snel, u kunt er daarom snel iets mee laten begroeien. Ze zijn goed te snoeien, kijk maar naar de kleine druivenstammen op de hellingen in Frankrijk. Eigenlijk past de druif dus in elke tuin, groot of klein, als hij maar in de zon staat!