Betaalbare planten voor huis en tuin

Campsis

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van laag naar hoog sorteren

Ook wel bekend als de trompetklimmer

Campsis zijn krachtige, bladverliezende, houtachtige klimmers met flamboyante bloemen, afkomstig uit bossen in China en Noord-Amerika. Het is een geslacht van bloeiende planten in de familie Bignoniaceae.

Ze worden gekweekt vanwege hun gedurfde trossen van oranje tot rode, trompetvormige bloemen die geproduceerd worden tijdens de groei van het huidige seizoen van de late zomer tot de herfst tot de vorst aanbreekt. Hoewel ze winterhard zijn, hebben ze beschutting tegen koude wind nodig. Campsis hebben weinig voeding nodig, tenzij ze op zeer arme gronden of in containers worden gekweekt. Het duurt twee of drie jaar om een ​​sterk houtachtig raamwerk van takken te creëren voordat planten beginnen te bloeien.

Knopval kan optreden als gevolg van lage temperaturen of droogte bij de wortels, maar verder zijn Campsis relatief probleemloos maar kunnen ze worden aangetast door een paar plagen en ziekten. De kracht van de trompetrank mag niet worden onderschat. In de zomer zet het veel ranken uit die op elk beschikbaar oppervlak grijpen. 

Campsis heeft een sterke ondersteuning en ruimte nodig om te groeien, hoewel het voor sommige tuinders invasief kan zijn. Met de juiste zorg en snoei kunnen trompetstokken onder controle worden gehouden. Hard snoeien belemmert de groei en bevordert de bloei.

Campsis planten zijn fraaie, snelgroeiende klimheesters met grote trompetvormige bloemen

De Campsis Tromperbloeier bloeit van af juli tot diep in augustus. De bloemen staan in groepen bij elkaar en vallen op door hun heldere, oranje-rode, gele en roze kleuren, al naar het soort . Het blad filterd het zonlicht en geeft een heerlijke beschutting bij felle zon. Campsis is ideaal om tegen je pergola te groeien 

Bemesten van je Trompetbloeier 

De trompetbloeier  is een snelle groeier met de bijbehorende eetlust.  Bemest hem dus met regelmaat met organische mest (3x per jaar in februari, april en juni) of met kunstmest  (elke 2 maanden tot augustus).

Campsis radicans Trompetbloeier snoeien

Snoei een Campsis in februari, neem vanuit de hoofdtakken de zijtakken terug tot plus minus drie ogen. Deze gaan weer uitlopen en produceren de bloemen. Zo houdt je de sterkgroeiende Campisis in toom en krijg je toch veel bloemen.