Betaalbare planten voor huis en tuin

Celosia

Koop een Celosia als je op zoek bent naar spectaculaire bloemen en mooie, levendige bloemkleuren in je woonkamer. We hebben veel Celosia's om uit te kiezen. Deze exotisch ogende kamerplant wordt ook wel de hanekam genoemd, vanwege de gelijkenis met de kam op een haan. Celosia's zijn geweldige, onderhoudsarme kamerplanten.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van laag naar hoog sorteren

Zorgen voor Celosia Hanenkam

De celosia ziet er niet alleen spectaculair uit met zijn opvallende bloemen, maar is ook nog eens makkelijk te verzorgen. Celosia's zijn geweldige, onderhoudsarme kamerplanten. Deze plant houdt van een lichte standplaats. Geef regelmatig water om de potgrond vochtig te houden. Hij houdt niet van uitdrogen, maar houdt ook niet van te natte grond. Tip, gebruik een pot met een drainagegat om wortelrot te voorkomen. Voor een mooie volle bloei geeft u de Celosia plantenvoeding elke twee weken en verwijdert u de uitgebloeide bloemen.

Er zijn drie soorten Celosia

De gepluimde celosia's zijn de meest voorkomende. Dit zijn prachtige planten met puntige, pluizige bloemen die eruitzien als felgekleurde veren. Daarnaast is er de Celosia argentea 'Cristata', die koraalachtige bloemen heeft, ook wel hanekambloemen genoemd. Ten derde is er de Celosia spicata, dit is de grootste soort met prachtige gepluimde bloemen. U kunt alle Celosia soorten kopen met groeigarantie.