Betaalbare planten voor huis en tuin

Cortaderia - Pampasgras

De Cortaderia ook wel Pampasgras genoemd past in elke tuin. Deze groenblijvende grassoort kan wel 200 cm hoog groeien en is gemakkelijk in onderhoud. De plant krijgt prachtige witte of roze bloempluimen, die heel goed tegen de winter kunnen. Hierdoor blijft je tuin altijd decoratief! Je kan de pluimen van Cortaderia afknippen en binnenshuis in een vaas zetten. Wij verkopen de mooiste witte 'zilver' en roze soorten.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van laag naar hoog sorteren

Cortaderia selloana is ook bekend als Pampasgras

Pampasgras wordt beschouwd als een van de mooiste siergrassen met vele prachtige eigenschappen.

Het voegt kleur en vorm toe aan de tuin van september tot februari, met opvallende gevederde pluimen die hoog boven een dichte massa groenblijvende bladeren worden gehouden.

Plant een van deze laatbloeiende blikvangers in een gemengde border aan de achterkant waar de bloempluimen trots op zullen staan. Ze zijn opmerkelijk taai en flexibel, maar geven de voorkeur aan een open, zonnige plek met een goede luchtcirculatie en vruchtbare, goed doorlatende grond.

Hoe zorg je voor Cortaderia pampasgras

De enige onderhoudsbeurt is het terugsnoeien van de bloeistengels en oud blad in het voorjaar. Een groot voordeel is dat ze bestand zijn tegen droogte en vriestemperaturen wanneer ze zijn vastgesteld.

We raden aan om pampagras te proberen met planten die een meer ronde of horizontale groeiwijze hebben of waarvan het paars getinte blad mooi contrasteert met de strokleurige pampagrassen.