Betaalbare planten voor huis en tuin

Calla Zantedeschia

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van laag naar hoog sorteren

Calla-lelies ook bekend als Zantedeschia's - groeien uit wortelstokken

Calla-leliebloemen bestaan ​​uit twee delen, een wikkel rond bloembladachtig blad, een schutblad genaamd met een spies gemaakt van kleine bloemen, een kolf genaamd. Calla-lelies produceren grote architectonische bloemen op rechtopstaande zwaardachtige bladeren.

Bloei komt in de late lente of vroege zomer op hoge stelen. Calla-leliebloemen worden gekweekt als sierplant in de tuin en veel gebruik als snijbloemen. Deze prachtige Calla lelies gedijen goed in vochtige maar goed doorlatende grond voorzien van zon of halfschaduw.

We leveren grote Zantedeschia Calla wortelstokken voor het beste resultaat, ze vormen perfecte vijverplanten en zullen een opvallende indruk maken in elke tuin!

Zantedeschia in potten kweken

Vul je pot met minimaal 17 cm breed voor 2/3 met goed doorlatende aarde (meng 2/3 plantcompost met 1/3 zand voor een goede drainage), plaats de wortelstok met de puntige groei tip naar boven, bovenop de mix. Bedek de wortelstok met de resterende aarde. Geef na het planten goed water en houd de grond gelijkmatig vochtig.

Calla-lelies op pot of Zantedeschia dienen binnen op een warme zonnige plaats te worden gezet. Zodra de scheuten zijn uitgekomen, mogen ze buiten op een zonnige tot halfschaduwrijke plaats worden gezet. Voer elke 3-4 weken met een zwakke oplossing van vloeibare meststof terwijl ze tekenen van nieuwe groei vertonen.

Verwijder bloemen als ze beginnen te vervagen. Als de plant is uitgebloeid, laat u het blad rijpen en vermindert u de watergift geleidelijk totdat de bladeren zijn afgestorven. Zet de pot in de herfst binnen en laat de wortelstokken tot april rusten in de droge pot.

Geef helemaal geen water totdat u in het voorjaar weer wilt gaan groeien. Als ze buiten worden geplant, hebben ze een zonnige, beschutte en vochtige standplaats nodig. Buiten planten als de temperaturen en de bodem in de lente zijn opgewarmd, ze vorstgevoelig zijn, dus opgraven in de herfst.