Betaalbare planten voor huis en tuin

Siergrassen

Siergrassen zijn een van de meest lonende soorten vaste planten. Deze grassen zijn op hun mooist in de herfst en winter wanneer de meeste andere vaste planten zijn afgestorven en zorgen voor diepte en structuur in uw tuin. Siergrassen zijn zeer gemakkelijk te kweken.

Filteren

Siergrassen zijn ideaal voor een gazon, achter in de border of als scherm

Siergrassen kunnen worden gekweekt als specimens, in borders, als schermen of in containers. We hebben een grote selectie van enkele van de meest populaire siergrassen op voorraad, zoals Pampa's, Carex, Miscanthus, Pennisetum, Phormium om er maar een paar te noemen.

Kies uit onze grote selectie siergrassen zoals pampagras en bamboe

Siergrassen zijn geweldig voor dramatische vertoningen en zijn een waardevolle aanvulling op elke tuin. Geprezen om hun aantrekkelijke blad. Siergrassen brengen beweging in de tuin, wuivend in de wind. Hun bloemen die in de zomer en herfst worden geproduceerd, zijn vaak vederachtig of stijf en staartachtig.

Zelfs in de winter vertonen siergrassen een majestueuze grandeur met hun matte bloemen en bladeren. Siergrassen hebben weinig aandacht nodig, ze vormen meestal bosjes die met de tijd in breedte toenemen.

Siergrassen kweken

Siergrassen kunnen worden gekweekt als specimens, in borders, als schermen of in containers. Geschikt voor elke goed doorlatende grond, ze kunnen worden geplant in een zonnige of gedeeltelijk schaduwrijke positie. Verrijk de plantplaats met organisch materiaal voorafgaand aan het planten. Laat voldoende ruimte tussen hoge rassen. Plant in een gat dat diep genoeg is zodat de kluit iets dieper komt dan de plant in zijn pot groeide.

Geef na het planten goed water en enkele weken tot de plant is aangeslagen. Mulch Grassen met organisch materiaal in de herfst om wortels en scheuten te beschermen tegen bevriezing. Grassen die in de winter volledig afsterven, kunnen worden verjongd door de hele plant in het vroege voorjaar terug te snijden tot ongeveer 10 cm. Verdeel grassen om de paar jaar in de lente, net als ze de kiemrust beginnen te doorbreken. Graaf de plant op en snijd de klomp in delen met een scherp mes of schop, plant de delen opnieuw.

Siergrasen bieden een prachtig schouwspel met hun vormen en kleuren

Siergrassen zijn er in alle maten, voor een hoog opgaande achtergrond begroeing of vrijstaand. Plant de laag blijvende grassoorten in groepjes bij elkaar voor een mooi effect.. Het zijn dankbare vaste planten waar je weinig omkijken naar hebt en met extra sierwaarde in de winter!

Border ideen voor een complete Gras en plantentuin

Wissel de beplanting van een siergrastuin af met bijpassende vaste planten, goede vaste planten voor bij siergrassen zijn: Rudbeckia , Echinacea, Helenium, Gaillardia , Achillea , Allium aflatunense, Persicaria

Bij het plannen van een grastuin moet U rekening houden met het feit dat de planten snel uitbreiden tot wel een vierkante meter per plant. Let op hoogte, kleinere soorten voor middelhoog naar het midden en hoge grassoorte naar achteren. Ook de bladkleur is van belang en bloeitijdstip zullen de plaats  van de planten bepalen. Houdt de laatbloeiende planten achterin de border en de vroegste voor aan.  Geeft tussen de planten een laag boombast dit houdt de aarde lekker vochtig en vrij van onkruid.