Betaalbare planten voor huis en tuin

Bloembollen

Met onze bloembollen haal je de mooiste bloemen en kleuren in je tuin. Wij hebben in ons assortiment tulpen, narcissen, dahlia’s en andere populaire soorten. Voor een betoverende tuin plant je deze vrolijke voorjaar’s en zomerbloeiers! Alle bloembollen komen met groei en bloei garantie.

 
Filteren

Laat u inspireren door ons enorme assortiment van het beste dat Bloembollen te bieden heeft

We hebben een groot assortiment bloembollen op voorraad, allemaal geschikt om in uw tuin of in potten te kweken

Er zijn verschillende soorten bloembollen

Het uientype (de zogenaamde "echte bollen") met een knop / neus bedekt met schubben en beschermd door een dun laagje "tuniek" van de huid. Dit zijn onder andere tulpen, hyacinten, narcissen, irissen en alliums. Het tweede type zijn de vlezige bladeren bloembollen aan de huid, zoals lelies en parelmoeren. Technisch gezien zijn de andere groepen binnen deze Bloembollencategorie helemaal geen Bloembollen; het zijn in feite "knollen", zoals gladiolen en krokussen. Ze lijken op bloembollen maar zonder de schubben of bladeren. Dit zijn eigenlijk ondergrondse stengels gevuld met voedsel. Of het zijn "knollen", zoals Dahlia's en Begonia's, die horizontale stengels zijn waaruit zowel wortels als bladeren zullen groeien.

Het doel is in alle gevallen hetzelfde, het maakt het voor de bloembollen mogelijk om ongunstige groeiomstandigheden zoals kou voor voorjaarsbloeiers als tulpen en krokussen te overleven en droge periodes voor zomerbloeiende bollen zoals freesia's en dahlia's. Zodra de omstandigheden verbeteren, zullen deze bloembollen snel groeien en uitbundig bloeien met hun opgeslagen voedselvoorraad. Daarom geven bloembollen, knollen en wortelstokken in het voorjaar zo'n beloning; ze zijn gemakkelijk te planten en zijn altijd de eerste indicatie dat de lente eraan komt!

Hoe zorg je voor bloembollen

Bollen plant je het beste in de volle zon. Sommige tolereren gedeeltelijke schaduw. Er zijn bepaalde voorjaarsbloeiers die dol zijn op de schaduw, zoals Convallaria en Leucojum. Je kunt bijna alle bollen kweken in containers, potten of bloembakken. bollen gedijen goed in goed doorlatende bodems. Er zijn maar weinig bollen die natte bodems verdragen, maar de japanse iris en aronskelk lelie wel.

De beste voorjaarsbloeiende bollen voor containers zijn Narcissen Bloembollen, Tulpen Bloembollen, Hyacint Bloembollen en Krokussen. Gebruik gewoon een goede potmix en plant de bollen dichter bij elkaar als ze elkaar niet raken. Voor het planten altijd compost, turf of goed verteerde organische stof graven. In tuinen met kleigronden en slechte afwatering, kunt u het beste in verhoogde bedden planten. Zand dat aan het plantgat wordt toegevoegd, verbetert de afvoer.

De algemene diepte voor het planten van bollen is om ze te planten op een diepte die tweemaal de hoogte van de bol is. Verwijder tijdens de bloeiperiode alle uitgebloeide bloemen zodra ze verschijnen, dit zal helpen om nieuwe en bossige groei gedurende het groeiseizoen te bevorderen. Laat het blad na de bloei op natuurlijke wijze afsterven. Hierdoor wordt energie in de bol gevoed om het volgende seizoen te bloeien. Als je van tevoren weet welke bollen gerooid moeten worden, kun je ze beter in potten planten om het leven gemakkelijker te maken. Laat de bollen drogen voordat u ze opbergt. Bewaar de bollen in een netzak of een zaaibakje en zet ze in een onverwarmde, vochtige ruimte, bijv. Garage. Onthoud dat niet alle bollen gerooid hoeven te worden, sommige kunnen in de grond blijven liggen om de volgende seizoenen weer te verschijnen of totdat het te druk wordt en het tijd is om te verdelen.

Vrolijke lentetuin

De herfst is een goed moment om te beginnen met het plannen van uw lentetuin. Met een zorgvuldige planning kunt u bloembollen laten bloeien van de lente tot het einde van de zomer en in de herfst.

  • Bollen zijn opgebouwd uit lagen vlezige schubben.
  • Knollen zijn stevig en zien er soms houtachtig uit. Naarmate dit groeit, zal het verdwijnen als andere bolletjes worden gevormd.
  • Knollen zijn ingedikte scheuten, net als de Begonia en aardappelen.
  • Wortelstokken zijn kruipende stengels die bloemaren produceren. Net als de Baard Iris.

Voeding en onderhoud

In februari bijmesten met een organische meststof bovenop de grond en deze in de grond laten regenen. Breng begin april een topdressing aan van een samengestelde meststof zoals NPK 12-10-18, dit zal de groene groei van uw planten bevorderen, evenals de groei van uw nieuwe bollen eronder. Breng in de herfst meststoffen met een laag N-gehalte aan, zoals een organische meststof, aangezien de planten hun rusttijd ingaan. Alle bollen hebben baat bij een laag mulch in de winter of zomer. In de winter beschermt het tegen vorstschade en in de zomer houdt het ze koel en voorkomt het dat ze in de grond roosteren en hun vermogen om te bloeien verliezen. Slakken en slakken zijn dol op het nieuwe jonge gebladerte dat in de lente verschijnt, dus breng vanaf eind februari een anti-slakkenkorrel aan om te helpen beschermen. Onthoud dat in het voorjaar water geven vanzelfsprekend is, maar afhankelijk van het weer kan het nodig zijn om extra water te geven.

Hoe lentebloembollen in uw gazon opvrolijken

Fleur saai ogende gazons op met een prachtige, natuurlijk ogende kleur die de natuur nabootst. Hoe dit te doen: til de grasmat op verschillende plaatsen op en zaai een mengsel van krokus, sneeuwklokjes en muscari's er onder.