snelle leveringGratis verzending vanaf €50

Gratis verzendingVoor 15:00 besteld morgen in huis* (m-v)

zaterdag leveringWij leveren ook op zaterdag

gratis cadeau bij bestellingGratis cadeau vanaf €30

Groot assortiment betaalbare bloembollen

De beste bloembollen die Nederland te bieden heeft. Meer dan 400 soorten om uit te kiezen!

Lees verder

Tulpen Triumph Negrita
€ 3,50
Aanbieding

Tulpen Triumph Negrita

Tulpen Triumph Negrita zijn prachtige donker paars bloeiende tulpen. Ze zijn geschikt voor potten, maar ook voor de volle grond.

  • 10 Bloembollen
Bestel direct

Groot assortiment met de meest uiteenlopende bloembollen

Al onze bloembollen worden binnen enkele dagen bij u afgeleverd. De bloembollen worden direct vanuit de bollenstreek geleverd en liggen dus niet langere tijd in een winkel waar het vaak te warm is voor bloembollen.

Onze bloembollen worden direct na het rooien met expertise behandeld, verpakt en zo snel mogelijk geleverd. Dit alles voor een 100% gegarandeerde kwaliteit bloembollen.

Omdat wij ook veel bloembollen naar de Verenigde Staten exporteren worden vrijwel al onze bloembollen voor het verpakken ook nog gekeurd door Amerikaanse inspecteurs in Nederland, nog meer zekerheid op kwaliteit!

Hoe plant je bloembollen

Bloembollen planten kan iedereen. Als een vuistregel kan je hanteren dat je een bloembol ongeveer 2 tot 3 x zijn diameter diep moet planten. Liefst met het puntje naar boven, maar ook als je dat niet doet zullen de bollen opkomen, hooguit iets onregelmatiger qua lengte.

Een aantal bloembollen keert ieder jaar weer terug, soms zelfs in steeds grotere groepen zoals CrocussenNarcissen en Species Tulpen. In zijn algemeenheid geld dat hoe dichter de bloembol bij zijn natuurlijke voorouders staat, des te beter komen ze terug. Men noemt dit ook wel verwilderende of meerjarige bloembollen.

Sterk gehybridiseerde (=doorgekweekte) bloembollen zoals de Darwin Hybride Tulpen geven een heel mooi resultaat met grote bloemen, maar bloeien vaak maar een jaar, daarna is de energie er uit. Daarnaast zijn er ook nog zomerbloeiende bloembollen en knollen die niet winterhard zijn (o.a. Begonia knollen en Dahlias). Deze kan je in het najaar opgraven en in de winter vorstvrij bewaren om ze vervolgens in het voorjaar opnieuw te planten.

Aangezien de meeste bloembollen heel betaalbaar zijn, nemen mensen meestal niet de moeite en kopen ze in het voorjaar weer nieuwe. Ook een reden om weer iets nieuws te proberen ;)

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie