uw voordelige online tuincentrum

Klantenservice

Levertijd

We gebruiken DPD om je bestelling te bezorgen. Tijd tussen bestelling en levering ongeveer 2-3 werkdagen. Orders geplaatst na donderdagavond worden na het weekend verstuurd. We sturen u tracking informatie zodra uw pakket ons magazijn verlaat. We bezorgen ook op zaterdag. U kunt uw pakket met het trackingnummer volgen via de website van DPD . Meer weten? bekijk dan het overzicht met alle levertijd informatie. De levertijd is een indicatie, deze kunnen wij niet garanderen


Verzendkosten

Wij verzenden uw bestelling naar Nederland voor een vast bedrag van €5,95 ongeacht de grootte van uw bestelling.

Waarom geen gratis verzending voor grotere bestellingen?
Gratis verzending bestaat niet, als het wordt aangeboden maakt het deel uit van de kostprijs van de planten, waardoor elke individuele plant duurder wordt, bij grotere bestellingen zou je meer verzendkosten betalen, ook al lijkt het gratis.


Bloembol maten

Voor alle bloembollen geven wij een bolmaat aan.

Bolmaten zijn gebaseerd op de omtrek van de bol in centimeters.
Omdat het een natuurproduct is, is er enige tolerantie ingebouwd, maat 6/7 betekent dat de omtrek tussen 6 en 7 cm is, 12/14 betekent tussen 12 en 14 cm.
De bolmaat is een officiële handelsstandaard, alle bollen worden met deze maten verhandeld.


Leverhoogte

Wij vermelden bij alle potplanten, heesters en bomen een leverhoogte

Bij potplanten is deze hoogte gemeten vanaf de grond, inclusief de pot. Houdt er dan ook rekening mee dat planten die in een border worden geplant in de border lager zullen zijn, omdat de pothoogte onder de grond verdwijnt.
Heesters en bomen die worden geleverd met kale wortels, dus zonder pot, worden gemeten vanaf de bovenkant van de wortels en zijn dus geplant net zo hoog als de leverhoogte.

Wij geven altijd een leverhoogte range aan omdat het een levend product is en producten gedurende het seizoen enigzins in lengte kunnen variëren.
Eenmaal geplant zullen de meeste planten, zeker in het voorjaar, snel doorgroeien.

Bij wortelplanten is geen sprake van een leverhoogte omdat dit deel van de vaste plant geheel onder de grond verdwijnt, de plant loopt uit na het planten


Fotografie

Alle beelden bij de produkten zijn ter illustratie

Bij veel buitenplanten tonen wij foto's van volgroeide planten in bloei, dit ter illustratie hoe de volgroeide plant er in uw tuin uit zal zien.
In de praktijk bloeien planten echter niet het hele jaar en versturen we ook geen volgroeide planten.

Buitenplanten bewaren wij buiten waardoor zij geen schok krijgen als u ze plant, maar vertonen dus ook het beeld van het seizoen. Onze planten bloeien in de normale bloeiperiode en daarbuiten niet en zullen in de winter, indien bladverliezend, ook geen blad hebben, houdt daar rekening mee.

De daadwerkelijke leverhoogte en potmaat van de te leveren plant staat vermeld op de productpagina en in de detail informatie staat vermeld wanneer de plant volgroeid is en wat de volgroeide maten zijn.
Omdat de planten verstuurd moeten worden kunnen de planten niet te groot zijn, maar geef moeder natuur even de tijd om gratis haar werk te doen en dan heeft u een mooie en betaalbare tuin die recht doet aan de foto's.


Retourneren

Vanwege de bederfelijke aard van het product, de afstand en de kosten om het product te retourneren, heeft het meestal geen zin om het product te retourneren.
Neem contact met ons op wanneer je een probleem hebt met een van de geleverde producten en we zullen het naar tevredenheid oplossen.
Verzendkosten voor geretourneerde producten zijn voor eigen rekening.


Betalen

U kunt veilig betalen via onze webshop. Al onze betalingen worden uitgevoerd door Multisafepay en Paypal binnen een beveiligde omgeving. Wij accepteren alle gangbare creditcards en banken.

Klarna

Bij TuinFlora kunt u dan betalen via Klarna. Zo kunt u uw bestelling eenvoudig achteraf betalen en direct profiteren van uw nieuwe aankoop. Je hoeft niets extra's te doen om het te gebruiken. Ga gewoon door je bestelproces. Kies je bij het afrekenen voor Klarna, vul dan je gegevens in en wij versturen je bestelling direct.

Houd er rekening mee dat er een minimale bestelwaarde van 30 euro is om Klarna als betaalmogelijkheid te kunnen gebruiken.

Veilig betalen en verzenden

Garantie

Als de bollen of planten niet groeien, zullen we u terugbetalen of de producten gratis opnieuw verzenden*.
Maak een foto van het artikel, hou het ordernummer bij de hand en neem contact op met de klantenservice. Zij helpen je graag verder.

Garantieperiode:

  • Kamerplanten en bonsai 1 maand
  • Voorjaarsbollen tot 30 mei
  • Zomerbollen en perkgoed (niet winterharde planten)  tot 30 september
  • Vaste planten bomen en heesters gekocht tussen 1 januari en 31 augustus tot 30 september
  • Vaste planten bomen en heesters gekocht tussen 1 september en 31 december tot 30 mei

Bij buitenplanten kunt u in het voorjaar aanspraak maken op de groeigarante vanaf 1 mei, voor deze tijd zijn veel planten nog in rust, zij moeten eerst de gelegenheid krijgen om weer uit te lopen.
Groeigarantie is alleen van toepassing op planten die geplant en verzorgd zijn volgens onze instructies, verdrogen valt uitdrukkelijk niet onder deze garantie.
Buitenplanten dienen binnen 1 week na ontvangst daadwerkelijk buiten geplant te worden, binnen bewaren is schadelijk voor deze planten, dan vervalt de garantie.
Wij verlenen geen garantie op planten voor wederverkoop.

Leverproblemen door foutieve adresinformatie valt niet onder de garantie, zorg dat u de juiste adresinformatie ingeeft. Wij houden ons het recht voor een order te annuleren als adresinformatie ontbreekt.

Indien u onverhoopt niet tevreden bent over de levering heeft u het recht om de planten binnen 2 weken terug te sturen. Zodra wij uw retourzending (verzendkosten op eigen kosten) hebben ontvangen zullen wij uw order crediteren.

*Indien de vervangingswaarde van producten lager is dan de verzendkosten vergoeden wij de productwaarde, we sturen de producten dan niet opnieuw.


Contact

Stuur ons een e-mail, wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 09:00-18:00 uur, wij strven er naar uw email binnen 48 uur te beantwoorden.

Waarom alleen email?
Email is op dit moment van het seizoen voor ons de efficientste manier voor het verwerken van vragen van klanten en daardoor kunnen wij u sneller en beter helpen dan over de telefoon.

Belangrijk:
Vermeld altijd uw ordernummer in het onderwerp van de e-mail.
Indien u een klacht heeft sluit dan altijd een foto bij van de product(en) waarop de klacht betrekking heeft zodat we de klacht direct naar ieders tevredenheid kunnen afhandelen.

Vanwege het grote volume in het voorjaar (1/3-30/6) kunnen wij in deze periode alleen order gerelateerde emails in behandeling nemen.

Adres:

BulbsDirect b.v.
Achterweg Zuid 33C
2161 DX Lisse
Nederland

Stel uw vraag aan onze klantenservice

 


Betaalgegevens

Bank ABNAMRO: 4356.09.564
IBAN
: NL19ABNA0435609564
BIC
: ABNANL2A (buiten de EU)

Tuinflora.com is onderdeel van Bulbs Direct b.v.

KVK Nr: 28090773
BTW Nr: NL.8099.191.26.B01

Veilig betalen en verzenden