Betaalbare planten voor huis en tuin

Aster

Ontdek een breed assortiment Aster planten van hoge kwaliteit bij Tuinflora. Koop nu online en geniet van snelle levering direct van de kwekers!
Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

30 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

30 producten

Van laag naar hoog sorteren

Aster planten bij Tuinflora

De Aster is een veelzijdige vaste plant die al meer dan 200 jaar populair is in Europese tuinen. Deze bloem staat bekend om zijn mooie bloemen in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, paars en blauw. De Aster behoort tot de familie Asteraceae en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of borders.

Voor de border zijn de Aster dumosis soorten en de A. novi belgii en Aster angelica, de meest voorkomende typen.

De A. dumosis zijn laagblijvende en zeer rijk bloeiende planten en voor de tuin de meeste waardevolle, de novi belgii typen zijn erg hoog en vallen nog al eens om dud moeten goed gestut worden, Aster angelica is iets minder hoog en blijft wat beter staan.

Kenmerken van de Aster

De Aster plant heeft bloemen met een doorsnede van 2 tot 5 centimeter en ze bloeien van juli tot de eerste vorst. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor ze ook een goede keuze zijn voor vlindertuinen. Aster planten kunnen in verschillende bodemsoorten groeien, maar geven de voorkeur aan goed doorlatende grond.
Asters zijn ideaal voor in potten of in je border gecombineerd met andere laatbloeiende planten. Voor het beste resultaat kweekt u uw Aster met blote wortels in goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw.

Asters verbreiden zich door worteluitlopers en vormen zo grotere pollen die zich goed laten verplanten.

Bestellen op Tuinflora

Koop nu Aster planten van hoge kwaliteit bij Tuinflora! Onze planten worden rechtstreeks van de kwekers geleverd, wat betekent dat je verzekerd bent van verse en gezonde planten. We bieden ook een snelle levering en een groeigarantie voor al onze planten, zodat je met een gerust hart kunt winkelen. Bestel vandaag nog je Aster planten en laat je tuin stralen!