Betaalbare planten voor huis en tuin

Pruimenbomen

Koop pruimenbomen online bij Tuinflora. Groot assortiment pruimenbomen voor jouw tuin. Bestel nu!
Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

8 producten

Van laag naar hoog sorteren

Pruimenbomen

Pruimenbomen zijn een prachtige toevoeging aan elke tuin. Met hun mooie bloesems in het voorjaar en heerlijke vruchten in de zomer, zorgen ze voor een kleurrijk en smakelijk accent in jouw buitenruimte.

Assortiment

Bij Tuinflora hebben we een breed assortiment pruimenbomen. We bieden verschillende soorten pruimenbomen aan, elk met hun unieke kenmerken en smaken.

Onze pruimenbomen zijn van hoge kwaliteit en worden zorgvuldig gekweekt door ervaren telers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en variëteiten, zodat je de perfecte pruimenboom kunt vinden die bij jouw tuin past.

Populaire Variëteiten

Enkele populaire variëteiten pruimenbomen zijn 'Haganta', 'Opal', 'Victoria' en 'Reine Claude'. Elk van deze variëteiten heeft zijn eigen unieke smaak en eigenschappen, dus je kunt er zeker van zijn dat je een pruimenboom vindt die aan jouw smaak en wensen voldoet.

Victoria Plum is de meest populaire pruimensoort van allemaal. Victoria Plum is zelfvruchtbaar en produceert een overvloed aan grote sappige, bleek roodpaarse vruchten met geel vruchtvlees. Victoria-pruimen kunnen vers van de boom worden gegeten of worden gekookt voor desserts en gebak. Vruchtvorming begint in augustus. Victoria Plums zijn gemakkelijk te kweken en ideaal om in kleine tuinen te kweken.

Plum Opal is een vroege vruchtdragende variëteit die aan het einde van de zomer heerlijke roodpaarse vruchten met zachtgeel vruchtvlees produceert. Plum Opal is een zelfvruchtbare variëteit die kan worden gebruikt om andere niet-zelfvruchtbare pruimen te bestuiven.

Prunus domestica Black Amber is een geweldige dwergvariëteit die perfect is om in een pot op je terras te kweken. Door zijn compact groeiende karakter is ze een goede keuze voor kleine tuinen. Black Amber produceert laat in de zomer heerlijk smakelijk donker gekleurd fruit met romig geel vruchtvlees. Black Amber is zelfvruchtbaar en een goede variëteit om in koelere klimaten te kweken.

Culinaire pruimen Plum Czar is een sterke variëteit aan kookpruimen. De donkerblauw-paarse vruchten hebben een licht bittere smaak, waardoor ze perfect zijn om mee te koken; als het lang genoeg rijpt, kan Plum Czar ook vers van de boom worden gegeten. Plum Czar is een zelfvruchtbare variëteit, dus je hebt niet meer dan één boom nodig om fruit te produceren

Onderhoud

Pruimenbomen hebben wat onderhoud nodig om gezond en productief te blijven. Ze moeten regelmatig worden gesnoeid en bevloeid om ervoor te zorgen dat ze voldoende voedingsstoffen en water krijgen. Daarnaast is het belangrijk om eventuele plagen en ziekten te bestrijden om de gezondheid van de boom te behouden.

Koop Pruimenbomen Online

Bij Tuinflora kun je gemakkelijk pruimenbomen online bestellen. We bieden een eenvoudig bestelproces, lage prijzen en snelle levering rechtstreeks van de kwekers. Daarnaast bieden we een groeigarantie voor al onze pruimenbomen. Haal vandaag nog jouw pruimenboom in huis en geniet van heerlijke pruimen uit eigen tuin!