Betaalbare planten voor huis en tuin

Goed 4.40/5

Gebasseerd op 12.891 beoordelingen
star star star star star
Ton K. uit Delft
17-05-2023
Snelle levering, alles moet nog in de grond gezet worden maar het ziet er goed uit. Er zit een duidelijke uitleg bij het product waar ik zeer tevreden over ben. Per mail werd ik op de hoogte gehouden over de levering. Kortom dik tevreden
Uitstekend
star
Hanny H. uit Sittard
18-05-2023
Uitstekende verzorging, ontzettend goed verpakt! Snelle bezorging prima de bestelling te volgen, Top!
Uitstekend
star
Coby d. uit Hendrik Ido Ambacht
16-05-2023
De klantenservice van Tuinflora krijgt een 10. Met veel geduld gaven ze antwoord op al mijn vragen. En dan mijn bestelling: In prima staat afgeleverd
Uitstekend
star

Bonsai

Shop eenvoudig de mooiste Bonsai's. Of je nu gaat voor een kleine Bonsai, een wat oudere Bonsai we hebben de best gekweekte soorten direct leverbaar. En allemaal met 100% bloei en groei garantie. Onze Bonsai bomen zijn zeer geschikt als cadeau of geschenk. Stijl je boom af met echte Japanse decoratieve ornamenten en hou je boom gezond met top kwaliteit Bonsai voeding. Met wat eenvoudige verzorging kan je er tientallen jaren van genieten.

Filteren

Elegant gevormde bonsaibomen in keramische schalen

Breng het plezier van het kweken van bonsaiboompjes tot in de kleinste ruimtes! We hebben een groot assortiment Bonsai en alle gespecialiseerde gereedschappen, authentieke Japanse bonsaipotten, aarde en meststoffen die nodig zijn om ze jarenlang in topconditie te houden!

De oeroude kunst van Bonsai brengt het plezier van bomen laten groeien tot zelfs de kleinste ruimtes. Met de juiste zorg en het gebruik van de juiste bonsaigereedschappen is het mogelijk om na verloop van tijd een oeroud ogende miniboom te creëren.

Wij leveren alles wat u nodig heeft voor het succesvol kweken van bonsai, bonsaiboompjes, bonsaipotten, bonsaigereedschap, bonsaiornamenten, trainingsdraad en nog veel meer. Bonsaiboompjes zijn fantastische cadeaus voor het leven.

Hoe verzorg je je bonsaiboom

Winterharde Bonsai zijn complete bomen in een pot, dus ze hebben een compleet (bijgesneden) bladsysteem evenals een compleet (bijgesneden) wortelstelsel.

Zorg ervoor dat de wortels licht vochtig worden gehouden maar niet de hele tijd doorweekt. Dompel de pot eenmaal per week onder in water, het belangrijkste is om hem niet volledig te laten uitdrogen, als de bovenkant van de aarde er droog uitziet, dompel de pot dan onder in water (net over de rand van de pot) totdat de luchtbellen ophouden, maar niet teveel water. Bij warm weer dagelijks water geven.

Voeding: in het vroege voorjaar enkele korrels organische mest op de grond leggen en zachtjes in het oppervlak drukken, daarna goed water geven. Bemest in april - augustus om de twee weken met wat vloeibare (oplosbare) bonsaivoeding, in de winter is bijvoeren niet nodig.

U moet uw bonsai regelmatig snoeien, nieuwe scheuten wegsnijden die niet functioneel zijn voor de vorm van de boom, dikkere takken kunnen worden weggesneden met een concave Bonsai-snoeischaar, dit is een speciale bonsai-takensnijder, de vorm van de snijsnavel geeft een mooiere kolf dan bij een gewone snoeischaar. Grotere oude takken hoeven alleen te worden weggesneden als u het uiterlijk van de boom drastisch moet veranderen.

U kunt enkele van de nieuwe scheuten takken laten vormen als u het uiterlijk van de boom wilt veranderen. vorm van de boom. Uw boom hoeft een paar jaar niet te worden verpot. Verpotten moet plaatsvinden in de late winter of het vroege voorjaar, ongeveer om de twee jaar wanneer de knoppen inactief zijn, de wortels ook inactief zijn, de wortels moeten worden bijgesneden als u de boom verpot. Gebruik voor het verpotten van je bonsai een iets grotere bonsai plantenbak en voor het beste resultaat gebruik je akadama als aarde. Deze gebakken klei heeft uitstekende eigenschappen als Bonsaigrond. Het wortelsysteem moet zo worden bijgesneden dat oude dikke wortels worden bijgesneden zodat de plant weer in zijn plantenbak kan rusten op een bed met fijnere wortels.

Zet uw winterharde bonsai buiten. U kunt uw bonsai het beste niet in de volle zon zetten (eventueel dagelijks water geven!), Een gedeeltelijk schaduwrijke plek is het beste. Je kunt je bonsai binnenshuis meenemen voor weergave, maar niet langer dan ongeveer 3 dagen.

Vuistregel: regelmatig water geven - goede drainage - bemesten in de lente - zomer, regelmatig trimmen om de vorm te behouden.

Ficus Retusa

In het wild is dit een enorme boom die wel 18 meter hoog wordt. Het dichte, ronde bladerdak en de gracieus hangende takken maakten hem tot voor kort erg populair als landschapsboom. De dikke, glanzende, groenblijvende bladeren omhullen de lange takken royaal en de kleine vijgen worden uiteindelijk dieprood. Het bladerdak is zo dicht dat er  vrijwel niets anders onder groeit.
Er zijn meer dan 600 soorten Ficus, de meeste tropisch en wintergroen, hoewel sommige, met name F. carica, de gewone vijg, bladverliezend zijn. Ficus produceert een unieke "vrucht" die eigenlijk een omgekeerde bloem is. Niet alle Ficussen produceren eetbaar fruit.

Ficus is om vele redenen een van de meest geliefde bonsai. Het is een uitstekende boom voor beginners, aangezien de meeste soorten Ficus snelle groeiers zijn, tolerant zijn voor de meeste bodem- en lichtomstandigheden, goede bonsai voor binnenshuis maken en misschien nog belangrijker zijn, opmerkelijk vergevingsgezind zijn voor degenen die net bonsai-bewateringstechnieken leren. De meeste Ficus groeien van nature "banyan" -wortels; deze functie wordt vaak getoond door Ficus te stylen in dramatische luchtwortel- en wortel-over-rotsstijlen.

Carmona - Fukien Tea

Een zeer klein geslacht van tropische bomen waarnaar ooit werd verwezen naar (en nog steeds vaak vermeld als) Carmona. De meest bekende Ehretia-soort is de Fukien-thee, een tropische struik afkomstig uit Zuid-China en andere delen van Zuidoost-Azië. Het is erg populair voor bonsai in China, maar niet een traditionele favoriet in Japan. Het kan in warme klimaten buiten worden gekweekt, maar is vrij populair als binnenbonsai. Ehretia anacua, een recente toevoeging aan bonsai, is beter bestand tegen hitte en tocht.

Ligustrum

Ligustrum of liguster komt voor in veel soorten en cultivars met een diversiteit aan bladkleuren, bladvormen en groeigewoonten. Ze zijn allemaal tolerant ten opzichte van zwaar snoeien. De witte bloemen zijn aantrekkelijk tijdens de late lente en vroege zomer.

Azalea- Bonsaiboom

De meest populaire bonsaiboom onder de bonsaiboom is de Azalea-bonsaiboom die in verschillende soorten voorkomt. De twee meest voorkomende soorten van de Azalea-bonsaiboom zijn de Kurume-azalea en de Satkuzi-azalea. Deze bonsaiboompjes zijn duurzaam en produceren allebei prachtige, kleurrijke bloemen die elk voorjaar bloeien.

De Azalea-bonsaiboom behoort eigenlijk tot de categorie struiken, maar hij kan in elk bonsai-ontwerp en elke stijl worden gevormd. Het kan de vorm hebben van een boom vanwege de aparte vorm van de stam. De meest populaire stijlen van de Azalea-bonsaiboom zijn semi-cascade, winderig, schuin en wortel-over-rots. Voor een Azalea-bonsaiboom met meerdere stammen is de meest voorkomende stijl de informele staander.

Chinese iep

Chinese iep is snelgroeiend, bladverliezend of groenblijvend, afhankelijk van de locatie vormt het een sierlijk rechtopstaand bolletje met glanzende, donkergroene leerachtige bladeren. Iep is matig zouttolerant. Er bestaan ​​verschillende dwergsoorten, sporten van Ulmus parvifolia, die langzamer groeien dan de gewone Chinese iep, maar ze produceren een veel fijner netwerk van twijgen en takken. Het zijn deze sporten die gebruikt worden bij bonsai.

Koop bonsais veilig bij online tuincentrum TuinFlora

U kunt uw Bonsaiboom snel en eenvoudig kopen bij TuinFlora, uw online tuincentrum. Pa gemakkelijk en niet goed geld terug. Groot assortiment Bonsaiboompjes om direct uit de kwekerij te kiezen.

Op al onze Hortensia heesters krijgt u standaard bloeigarantie, als u niet tevreden bent krijgt u nieuwe planten of krijgt u uw geld terug. U kunt dus met een gerust hart bestellen. Wij hebben struiken van de beste kwaliteit.

Bekijk ook eens onze andere struiken. Zoals de zeer populaire rododendron, vlinderstruik budleja en hibiscus.

Veilig betalen en verzenden

Goed 4.40/5

Gebasseerd op 12.891 beoordelingen
star star star star star
Ton K. uit Delft
17-05-2023
Snelle levering, alles moet nog in de grond gezet worden maar het ziet er goed uit. Er zit een duidelijke uitleg bij het product waar ik zeer tevreden over ben. Per mail werd ik op de hoogte gehouden over de levering. Kortom dik tevreden
Uitstekend
star
Hanny H. uit Sittard
18-05-2023
Uitstekende verzorging, ontzettend goed verpakt! Snelle bezorging prima de bestelling te volgen, Top!
Uitstekend
star
Coby d. uit Hendrik Ido Ambacht
16-05-2023
De klantenservice van Tuinflora krijgt een 10. Met veel geduld gaven ze antwoord op al mijn vragen. En dan mijn bestelling: In prima staat afgeleverd
Uitstekend
star