Betaalbare planten voor huis en tuin

Andromeda

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

5 producten

Van laag naar hoog sorteren

Andromeda of Lavendelheide planten

De naam zegt het al, Andromeda is familie van de heideplanten en houdt daarom ook van vergelijkbare groeicondities. Zure grond en niet in de volle zon. Lavendelheide is een compact groeiende heester, die het hele jaar zijn blad behoudt. Hij blijft vrij klein waardoor hij ook geschikt is voor de kleinere tuin en heeft geen bezwaar tegen vochtige grond. Bovendien is hij behoorlijk winterhard en doet hij het goed in de halfschaduw. Bij het planten van Andromeda liefst wat turf gebruiken voor de juiste zuurgraad.

Bekroonde struik

Opmerkelijke cultivars van moerasrozemarijn zijn onder meer Compacta en 'Blue Ice', die beide de Award of Garden Merit hebben ontvangen van de Royal Horticultural Society.

Andromeda zijn groenblijvende struiken met een lange levensduur die verwant zijn aan de rododendrons die in moerassige omstandigheden in Noord-Amerika groeien. Dit is een onderhoudsarme dwergstruik die tolerant is voor stedelijke vervuiling. Het lijkt op het kruid Rozemarijn, vandaar de gebruikelijke naam Bog Rosemary, maar is niet eetbaar.

Andromeda hoeft niet elk jaar te worden gesnoeid, behalve voor het verwijderen van onderdelen die dood, ziek of beschadigd zijn.