Betaalbare planten voor huis en tuin

Agave

Agave kamerplanten zijn heel gemakkelijk binnen te kweken, deze puntige vetplanten worden gekweekt vanwege hun opvallende uiterlijk. Ze groeien stevige puntige bladeren in prachtige groentinten. Er zijn verschillende soorten, sommige met doornen en sommige zonder. Pas dus op met kinderen. Het is het beste om je agave in een brede, ondiepe pot te kweken. In Mexico maken ze van deze plant tequillia en mezcal. Proost!

Filteren
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Agave kamerplant

Zeg je Agave dan zeg je Mexico. Ze staan daar ook bekend als de 100 jaar oude Aloë. Deze kamerplant is gek op zonlicht en heeft weinig water nodig. Lekker makkelijk en veel sfeer.

Hoe zorg je voor je Agave

Agave kamerplanten zijn heel gemakkelijk binnen te houden, ze hebben weinig water en voeding nodig. Wanneer u een locatie voor de agave kiest, plaats ze dan op een zonnige plek, omdat ze niet in de schaduw zullen groeien. Omdat de Agave in de woestijn groeit, hebben ze niet veel vruchtbare grond nodig. Houd het dus simpel en geef deze kamerplant alleen water als het nodig is, zodat de grond tussendoor kan uitdrogen. In de herfst en winter kan je minder water geven.