Betaalbare planten voor huis en tuin

Citrusbomen

Ontdek ons uitgebreide assortiment citrusbomen bij Tuinflora. Kies uit diverse soorten en geniet thuis van verse citrusvruchten.
Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van laag naar hoog sorteren

Citrusbomen (sinaasappel/citroen)

Citrusbomen zijn fruitbomen uit de familie Rutaceae. Deze bomen staan bekend om hun sappige, smaakvolle citrusvruchten. Bij Tuinflora vind je een breed assortiment citrusbomen, waaronder citroenbomen, sinaasappelbomen, grapefruitbomen en mandarijnbomen.

Makkelijk te kweken

Citrusbomen zijn relatief gemakkelijk te kweken en kunnen zowel in de volle grond als in een pot groeien. Ze gedijen goed in een zonnige omgeving en vereisen regelmatig water geven.

Onze Sinsaasappelboompjes zijn goed in potten te kweken en kunnen vanaf eind april tot eind september buiten staan. De vruchten van de citrusbomen zijn eetbaar, maar omdat de vruchten vrij zuur zijn meer voor de sierwaarde. De vruchten van de limoenboom en citroenboom zijn wel goed te gebruiken in combinatie met drankjes zoals thee.

Wij verkopen zowel citrusboompjes met als zonder vrucht, met name de sinaasappelboompjes met vrucht zijn een leuk cadeau! De kleinere variëteiten kunnen goed als kamerplant gehouden worden, de grotere kunnen in de zomer naar buiten en moeten in de winter licht en koel bewaard worden.

Laag geprijsd en snel geleverd

Bij Tuinflora bieden we citrusbomen aan tegen scherpe prijzen. Onze bomen worden direct van de kwekers geleverd, waardoor je kunt profiteren van snelle bezorging. Zo hoef je niet lang te wachten voordat je aan de slag kunt in je tuin of op je terras.

Bestel jouw citrusboom bij Tuinflora

Kies uit ons ruime assortiment citrusbomen en bestel eenvoudig via de website van Tuinflora. Geniet binnenkort van heerlijke, verse citrusvruchten uit eigen tuin!