Betaalbare planten voor huis en tuin

Yucca

Yucca of palmlelie is een geslacht dat van nature in Amerika voorkomt. De zorg voor yucca is eenvoudig. Deze kamerplanten hebben weinig water nodig omdat de plant water opslaat in de stengel. Geef dus pas water als de grond langere tijd droog heeft gestaan. Zet de plant op een plek met veel licht, daar staat de plant het liefst. Waarom het ook wel de palmlelie wordt genoemd, is een raadsel. De Yucca is namelijk geen familie van de echte palmen.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

3 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

3 producten

Van laag naar hoog sorteren

Yucca palmlelie kopen

De Yucca is een kamerplant met een stoere uitstraling. Met zijn ruwe stam en puntige bladeren krijg je een kamerplant met karakter. Daarom is het een zeer populaire plant voor in je interieur. Je zou denken dat de plant veel verzorging nodig heeft, maar dat is niet zo. U heeft er nauwelijks omkijken naar. Wilt u een Yucca kopen? wij hebben de mooiste soorten voor de laagste prijzen.

Sterke kamerplant

De Yucca wordt ook wel de Palmlelie genoemd. Het wordt ook wel Elephantipes genoemd, dit komt omdat naarmate de plant ouder wordt, de stam meer en meer op de poot van een olifant gaat lijken. In het wild geeft de plant prachtige witte bloemen. Dat zal in je woonkamer niet gebeuren, want deze kamerplant blijft het hele jaar mooi groen van kleur. Het is geen snelle groeier, maar als je deze plant in het wild zijn gang laat gaan, kan hij een hoogte bereiken van 3 tot 4 meter.

Hoe verzorg je een Yucca palm?

De Yucca is een zeer makkelijke plant en heeft bijna geen verzorging nodig. Hij slaat water op in de stam van de plant, waardoor je hem nauwelijks water hoeft te geven. Voor het beste resultaat zet je deze plant op een plek in je interieur met veel licht. Dan wordt de palmlelie het mooist. Geef hem af en toe wat plantenvoeding. Dit houdt de plant sterk en gezond.