Betaalbare planten voor huis en tuin

Hagen

Er is niets fijners dan een mooie haag in de tuin want hagen brengen structuur en privacy in de tuin. Kies voor een een groenblijvende haag voor in de winter of een vrolijke bloeiende haag voor in de zomer. Kies uit ons breed assortiment jonge haagplanten voor het aanplanten van een voordelige haag! Je krijgt op onze haagplanten 100% groei garantie.

Filteren

Groot assortiment goedkope tuinhaagjes

Creëer privacy in uw tuin met een van onze goedkope tuinhaagplanten.

Wij leveren zowel groenblijvende als bladverliezende hagen vers van onze kwekerij

Acers, Ligustrum, Taxus, Red Robin, Buxus, Cypress, Carpinus en nog veel meer. Heggen zijn zowel decoratief als functioneel, ze bieden beschutting tegen de elementen, ze bepalen grenzen en schermen onooglijke uitzichten af.

Waarom een ​​hek plaatsen als je een natuurlijk haagscherm kunt planten met een van onze vele haagplanten die je belonen met kleur, bloemen, bessen en dieren in het wild.

Sommige van onze heggen groeien snel voor snelle privacy, zoals Lawsoniana haagplanten en ligusterhaagplanten, andere groeien langzamer, zoals Berberis haagplanten of buxushaagplanten (buxus), maar daardoor gemakkelijker te onderhouden.

Uw heg trimmen

Het snoeien van uw heggen in september of tijdens het actieve groeiseizoen zal ze verbeteren en promoten. Het gebruik van een schaar is een goedkope optie om te trimmen. De middenas kan het beste altijd geolied worden; zorg ervoor dat de messen altijd schoon zijn. Gebruik de kleinere schaar om dergelijke heggen als vormsnoei te trimmen, omdat ze gemakkelijker kunnen worden gesneden en in de gewenste vorm kunnen worden gesneden. Vorm de heg zodat hij aan de onderkant breder is, zodat het zonlicht alle bladeren bereikt. Voor lange heggen zoals berberis is het beter om te investeren in een elektrische trimmer maar pas op dat u de kabel niet beschadigt. Plaats het over uw schouder terwijl u werkt.

Grote verscheidenheid aan planten online

Online planten kopen is veilig en gemakkelijk bij TuinFlora. Het online tuincentrum voor vrolijk tuinplezier. Eenvoudig alle planten bestellen en snelle levering. Betaal gemakkelijk en niet goed geld terug. Groot assortiment premium voorraad in huis om uit te kiezen.

Bij al onze planten krijg je een groei- en bloeiverzekering, als je niet tevreden bent, krijg je nieuwe of je geld terug. U kunt zonder zorgen bestellen. We hebben de beste kwaliteit. Ook kunt u uw planten bemesten met extra lekkere plantenvoeding.

Andere populaire planten die je misschien leuk vindt, zijn bonsaibomen en bloembollen. Bekijk ook onze tuin Vaste Planten en Heesters.
Ook hebben wij een grote variatie aan Kamerplanten voor een heerlijke groene sfeer in uw interieur.

Diverse soorten haagplanten

Wij hebben een groot assortiment betaalbare hagen beschikbaar. Er zit voor iedereen wel een geschikte haag bij. Van snelgroeiende coniferenhagen zoals de Lawsoniana tot compacte bladverliezende hagen als Acer Campestre.

Snelgroeiende hagen geven eerder privacy maar ook meer snoeiwerk. Bladhoudende hagen zijn ook in de winter mooi maar verliezen jaar rond evengoed blad. Bladverliezende hagen geven in de winter meer licht in de tuin, maar men kijkt er dan ook wel doorheen. Doordat deze laatste hagen vaak een dichte takken structuur hebben, nestelen vogels er graag in.

We hebben ook de Berberis haag met stekels die goed als een barriere kan dienen, je komt er letterlijk niet zonder kleerscheuren doorheen. Een aantal van onze hagen bloeien ook een aantal weken per jaar, een mooie toegift. Verder hebben we als afscheiding van de border nog wat lagere haagplanten in de aanbieding zoals Lavendel en Potentilla. De ideale haag kunnen we dus niet voor je bepalen, het is maar net wat je er mee wilt bereiken.

Hagen wortelgoed groeit sneller

Een groot deel van onze hagen wordt verkocht als kale wortel. Dit betekent dat de haagplanten niet in een pot zijn gekweekt maar in de volle grond. Deze haagplanten worden met kale wortels (dus zonder grond of pot) geleverd. Dit heeft geen enkel gevolg voor de kwaliteit van de haag, vaak is het wortelgestel van deze haagplanten zelfs beter gevormd dan die van pot gekweekte haagplanten waardoor ze sneller aanslaan.

Doordat we geen pot met grond meesturen zijn deze planten makkelijk te versturen. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat wortelgoed niet het hele jaar beschikbaar is. In de zomer (juni-september) is wortelgoed niet beschikbaar omdat de planten dan niet gerooid kunnen worden en ze te snel uitdrogen. Het is veruit de meest economische methode voor de aanplant van een nieuwe haag.

Het beste plant je een haag in het vroege najaar of later in het voorjaar omdat de grondtemperatuur dan hoog genoeg is waardoor ze makkelijk aanslaan, maar het niet zo warm is dat ze uitdrogen of verbranden. Voldoende watergeven is kort na aanplanten wel noodzakelijk.

Naast wortelgoed verkopen we ook diverse potgekweekte hagen, maar dan ben je relatief gezien wel altijd wat minder goedkoop uit. In de zomer is het echter de enige optie als je een haag wilt planten.