Betaalbare planten voor huis en tuin

Coniferenhaag

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van laag naar hoog sorteren

Coniferen zijn uitstekende windvangers en groeien goed in droge omgevingen

De Conifeer is een zeer grote groep van voornamelijk bomen en enkele struiken. Ze bieden het hele jaar door interesse en worden gewaardeerd om hun verschillende vormen en kleuren. De meeste coniferen zijn inderdaad groenblijvende bomen en struiken, zoals sparren, cipressen, sequoia's, jeneverbessen en sparren. Ze zijn er in een breed scala van verschillende vormen, kleuren en maten, variërend van kleine dwergconiferen tot zeer hoge bomen.

Hoe zorg je voor een haag

Coniferenhagen worden geplant in greppels, graven een greppel breed 50 cm en 30 cm diep. Maak de bodem van de greppel los, dit bevordert de neerwaartse groei van de wortels. Meng de bodem met wat potgrond en wat organische mest. Plaats de bomen in de greppel en plaats ze op ongeveer 30 cm. Als u de juiste afstand heeft (aantal bomen x meter) kunt u beginnen met het planten met de wortels uitgespreid en opvullen met een mengsel van de bovengrond met potgrond. Gebruik een plantlijn om ervoor te zorgen dat je een rechte lijn hebt om langs te planten.
Geef de komende 2 weken goed (dagelijks) water om ervoor te zorgen dat er voldoende vocht is voor de wortels om nieuwe witte wortels te bouwen.

Snoei de heg de eerste twee jaar niet met een mechanische trimmer maar met de hand met een scherpe snoeischaar (dat is het beste). Zodra de heg de gewenste hoogte heeft bereikt, haalt u de bovenste scheut eruit (gebruik een lijn om de hoogte voor alle bomen gelijk te houden). Bemest de haag in het voorjaar met oragnische mestkorrels. Geef tijdens de late herfst en vroege winter een dosis Magnesiumzout, dit houdt de haag gezond en groen.

Bij voorkeur trimmen tijdens donker en regenachtig weer, het heeft twee voordelen; u krijgt geen verschroeid gebladerte en de elektrische trimmer loopt beter op nat gebladerte (hij krijgt watersmering). Dus goede kleding en een hoed om je droog te houden. Snoei een conifeerhaag met korte mouwen nooit in de zon, aangezien sommige mensen gevoelig zijn voor het loof van coniferen (rode en jeukende huid).

Een goed geknipte haag is aan de onderkant breder en aan de bovenkant kleiner (driehoekig), dit helpt de heg om het zonlicht gelijkmatig over alle kanten van de bomen te krijgen.

Veilig betalen en verzenden