Betaalbare planten voor huis en tuin

Monstera

Monstera kamerplanten worden ook wel Zwitserse kaasplanten genoemd vanwege de opvallende gaten in hun bladeren die lijken op die van Zwitserse kaas. Monstera deliciosa is een plant afkomstig uit tropische regenwouden. Deze kamerplant is al jaren populair met zijn indrukwekkend groot gevormde bladeren. De Monstera staat het liefst op een lichte standplaats in (half)schaduw. Houd de grond licht vochtig in het voorjaar en de zomer, voel de grond goed voor het water geven in de winter.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van laag naar hoog sorteren

Monstera delicosa of de gatenplant

Wist je dat de gaten in de bladeren een functie hebben, het helpt ze bij tropische regenstormen beschermen tegen harde windstoten. Een ander leuk feitje is dat tijdens de groei er geen extra gaten meer bijkomen. De blad blijft zoals deze geboren is. Het is eigenlijk een kruipende klimplant.

Verzorging Monstera Delicosa

Je hebt geen groene vingers nodig om van de monstera delicosa te genieten. Het is dan ook een van de meest populaire kamerplanten. Zet de kamerplant op een lichte plaats, liefst niet in direct zonlicht, dan zal de plant goed groeien en een mooie hoogte bereiken. Veeg de bladeren van de tropische plant af met een vochtige doek. De Monstera is geen dorstige plant, zorg ervoor dat de grond in het voorjaar en de zomer licht vochtig blijft zonder dat de wortels van de plant in een laagje water staan. Deze kamerplant is absoluut geen fan van natte voeten. Zoals bij alle kamerplanten is het aan te raden de monstera af en toe te draaien, zodat deze niet aan één kant naar het licht toe groeit.

Tropische hipster kamerplant

De monstera is een wereldwijde hit. Dat begrijpen wij helemaal want de plant met zijn unnieke kenmerkende bladeren geeft aan interieur een tropisch tintje. Je ziet het blad terug bij bloemisten, meubels, gordijnen enz. Wij zeggen ga zo door!