Betaalbare planten voor huis en tuin

Bananenbomen

Wij verkopen diverse soorten bananenplanten. De Musa Basjoo is redelijk winterharde banaan en kan ook in de tuin geplant worden. De overige soorten bananenbomen  zijn populair als kamerplant. Snelle groeiers met imposant blad.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van laag naar hoog sorteren

Wij associëren de bananenboom vooral met de tropen, maar er zijn bananenplantensoorten (Musa Basjoo) die redelijk winterhard zijn en in principe gewoon in onze tuin geplant kunnen worden. In de winter moet je de onderkant van de stam van deze boom bedekken met een dikke laag oude bladeren of iets dergelijks. Je haalt in het najaar de oude bladeren van de bananenboom en in het voorjaar loopt de boom verrassend snel opnieuw uit.

De kleinere soorten bananenplanten worden als kamerplant verkocht, ze groeien snel met imposante bladeren maar worden niet zo groot als de buitenbananenbomen. Je kunt ze in de zomer buiten op het terras zetten, maar in de winter weer naar binnen halen.

Onze bananenbomen geven alleen decoratief fruit, de bananen zijn niet eetbaar, maar toch waan je je in de tropen met deze bananenbomen.