Betaalbare planten voor huis en tuin

Appelbomen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

14 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

14 producten

Van laag naar hoog sorteren

Haal de beste appelbomen rechtstreeks van de teler, alle bomen zijn 100% gegarandeerd.

We bieden onze appelboomsoorten aan tegen betaalbare prijzen.

Dessert appelbomen

Malus Golden Delicious is een van de bekendste en meest populaire dessertappels ter wereld. Deze hoge appelboom is een zware kropper die grote gouden, knapperige, sappige appels produceert. Het fruit kan het beste vers van de boom worden gegeten, maar het fruit kan ook een paar maanden worden bewaard en kan worden gebruikt om te koken. Cox's Orange Pippin is een van de meest populaire appelboomvariëteiten vanwege zijn uitstekende rijke aromatische smaak. Deze appelboomvariëteit zal een overvloed aan fruit produceren met een rijke oranje blos en het vruchtvlees is roomwit. Deze appelboom is zelfvruchtbaar maar behoort ook tot bestuivingsgroep C en kan worden gebruikt om andere appelbomen in dezelfde groep te kruisbestuiven.

Malus Granny Smith wordt gewaardeerd om zijn knapperige, sappige fruit. De stevige groene vrucht wordt het best vers van de boom gegeten, maar de vrucht kan ook tot 5 maanden bewaard worden en kan ook gebruikt worden om mee te koken. Malus Granny Smith groeit het beste in warme delen van het land. Het bijsnijden van Granny Smith kan soms tweejaarlijks zijn. Culinaire appels Malus Bramley's Seedling is geweldig voor het produceren van zware gewassen kookappels. De appels kunnen in oktober worden geoogst en zijn groen gespoeld met rood. Bramley's Seedling-fruit kan maximaal 5 maanden worden bewaard. Elk van onze appelbomen is geïnspecteerd tijdens de groei en tijdens het rooien, voorafgaand aan verzending.

Hoe zorg je voor een terrasappelboom

Je hebt geen boomgaard nodig om je eigen appelbomen te kweken, onze compact groeiende dwergappelbomen groeien zowel op je terras als in de border en ze produceren fruit dat net zo groot of zelfs groter is dan grotere bomen. Ze produceren ook fruit op jongere leeftijd dan bomen van volledige grootte. Deze bomen worden gemaakt door een gewone appelboom te enten op de onderstam van een dwergboom.

Voor het terras / vlonder plant u de boom in een grote bak (30 cm breed). Zorg voor een goede afwatering, minimaal 5 cm kiezelstenen onderin de pot die een groot gat in de bodem moeten hebben. Zet de bak op een zonnige plek en geef regelmatig water. Gebruik bij voorkeur regenwater om te besproeien en laat de compost niet uitdrogen.

Voor bomen die in de grond zijn geplant, moet u de wortels een paar uur laten weken voordat u ze plant. Graaf een gat dat diep en breed genoeg is voor de boom en plant de boom op hetzelfde niveau als in de pot, zorg ervoor dat het transplantaat een paar centimeter boven de grond staat. Anders vormt het zijn eigen wortelstelsel. Zet de boom uit voor ondersteuning.

Bemest in het voorjaar bovenop de planter (in de border aan de bovenkant Bodem) met organische mest en in de zomer regelmatig (elke 14 dagen) bijmesten met een oplosbare meststof (alleen in de planter). Bescherm de container tijdens de winter door hem in een doek of een oude zak te wikkelen om bevriezing van de plantenbak te voorkomen.

Tijdens februari-maart moet je de boom snoeien om hem in vorm te houden, kijk goed naar de bloemknoppen, daar zullen ze vrucht dragen, zo ja, knip achter de knoppen, anders wordt er geen vrucht geproduceerd. Knijp vroeg in het seizoen wat fruit af van jonge bomen, hierdoor kan een deel van de energie van de bomen sterker worden in plaats van alleen fruit te produceren. Snoei alle rechtopgroeiende zogenaamde watershoots weg, ze zullen geen vrucht dragen en zorg ervoor dat je nieuwe takken verwijdert die onder het transplantaat groeien. Deze bomen zijn zelfbestuivend; u kunt uw eerste vrucht hoogstwaarschijnlijk na twee seizoenen verwachten.

Grondmengsel: maak een grondmengsel van 1/3 zand - 1/3 compost en 1/3 leemachtig. Meng dit goed en plant de boom in dit mengsel. Plant de boom niet dieper dan het oppervlak van de kluit van de boom.

Getrainde bomen

Je kunt ook een fruitboom trainen om langs een latwerk te groeien. Plant de boom in de aarde (zie mengsel) dicht bij het latwerk onder een kleine engel. Basis van de boom een ​​beetje weg van het latwerk. Bevestig de boom met het juiste bindmateriaal in het midden van het latwerk, selecteer een aantal takken die u naar buiten wilt laten groeien, buig deze takken voorzichtig uit tijdens het groeiseizoen (tussen mei en juli) en zet ze vast met bindmateriaal. Zodra de vorm van de boom is vastgesteld, knipt u ongewenste takken weg. Bemest de boom elk voorjaar met organische mest bovenop de grond en snoei in februari in vorm.

Appelfruitplanten online kopen bij TuinFlora

U kunt uw planten snel en eenvoudig kopen bij TuinFlora, uw online tuincentrum. Betaal uw fruitplanten gemakkelijk en niet goed geld terug. We hebben een groot assortiment planten in ons online tuincentrum om uit te kiezen.

Op al onze planten krijg je standaard kweekgarantie, als je niet tevreden bent krijg je nieuwe planten of krijg je je geld terug. U kunt dus met een gerust hart bestellen. We hebben fruitplanten van de beste kwaliteit.

We hebben populair fruit zoals citrusbomen, heerlijke aardbeien en bessen. Misschien vind je onze struiken en kamerplanten ook leuk.

Ons ruime assortiment aan appelbomen staat garant voor een goede keus

Van kleine mini appelboompjes tot grote appelboom varianten van wel 1.75m hoog. Voor elke tuin groot of klein en voor iedere smaak hebben we een passende appelboom. Al onze appelbomen zijn geinspecteerd op vitaliteit en gezondheid. Koop dus gerust een van onze appelbomen en geniet straks van heerlijke eigen appels.