Betaalbare planten voor huis en tuin

Palmen

Palmen zijn elegante kamerplanten die een exotisch, tropisch gevoel geven aan je interieur. Palmen, zoals de Elegans-palm en Kentia-palm, zijn gemakkelijk binnenshuis te houden en kunnen matig weinig licht verdragen. De meeste palmen geven de voorkeur aan helder, indirect licht, indien gewenst kunt u de plant in de winter naar een lichtere standplaats verplaatsen. Geef de plant regelmatig water, zodat de compost nooit uitdroogt en zorg ervoor dat u niet te veel water geeft. Laat in de winter het oppervlak van de compost iets uitdrogen voordat u water geeft.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

10 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

10 producten

Van laag naar hoog sorteren

Style je interieur met een palm kamerplant

Deze planten kunnen het uiterlijk van elke kamer in uw huis onmiddellijk verbeteren, wat een van de belangrijkste redenen is waarom deze kamerplanten zo populair zijn. Zet de palm kamerplant midden op een tafel, staande pilaar of in een saaie hoek. Je zult versteld staan hoe de plant een geweldige decoratie is in je huis. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en maten, waardoor het gemakkelijk is om een kamerplant te kiezen die bij je interieur past.

Kentiapalm - Howea forsteriana

De Kentiapalm is te herkennen aan zijn diepgroene, gevederde bladeren. Het is een van de sterkste kamerpalmen. Deze prachtige palmsoort komt van een eiland ten oosten van Australië en is makkelijk te verzorgen. De palmboom is niet alleen geliefd in veel woonkamers, maar ook in kantoren. Als je goed voor de Kentiapalm zorgt, kan hij hoog worden. Hij kan tot 2,50 meter hoog worden.

Areca - Goudpalm

De areca, ook wel de goudpalm genoemd, is een van de bekendere soorten palmbomen die in de woonkamer te vinden zijn. Deze populaire kamerplant komt oorspronkelijk uit de vochtige tropen van Zuidoost-Azië. De Areca is een weelderige palm met mooie dunne bladeren. Met zijn sierlijke uiterlijk en gemakkelijke verzorging is de Areca zeer geliefd.Met zijn mooie, sierlijk groeiende stam en groene bladeren is deze palmboom een ​​aanwinst voor elk interieur. Daarnaast zuiveren de gouden palmbomen de lucht.

Verzorgen van palm kamerplant

Palmplanten hebben relatief weinig onderhoud nodig, met wat eenvoudige verzorging haal je het beste uit deze plant. De meeste palmplanten geven de voorkeur aan helder, indirect licht. Deze kamerplant houdt niet van direct zonlicht omdat het de bladeren van je palmplant kan verbranden. De potgrond vochtig houden, daar houdt deze kamerplant van. Laat de grond niet te droog worden, want dan krijgen de bladeren bruine punten. Geef de palm een paar keer per jaar vloeibare plantenvoeding. Dit helpt je plant gezond en sterk te houden.