Betaalbare planten voor huis en tuin

Boerenhortensia macrophylla

Bekijk ons uitgebreide assortiment aan Boerenhortensia macrophylla. Bestel nu uw favoriete Macrophylla hortensia online bij Tuinflora!
Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

29 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

29 producten

Van laag naar hoog sorteren

Boerenhortensia macrophylla

De Boerenhortensia macrophylla, ook bekend als de Macrophylla hortensia, is een prachtige struik die veel voorkomt in Nederland. Deze plant staat bekend om zijn grote bloemendoppen in diverse kleuren, zoals roze, blauw en wit.

Kenmerken van Boerenhortensia macrophylla

De Boerenhortensia macrophylla is een winterharde plant die goed gedijt in zowel de zon als de schaduw. Deze struik kan goed worden gebruikt als solitaire plant, maar komt ook mooi tot zijn recht in een groep of in een haag. De bloeiperiode van de Macrophylla hortensia is van juni tot en met september, waardoor u de hele zomer kunt genieten van prachtige kleurrijke bloemen in uw tuin.

Eigenlijk is het enige nadeel dat ze bloeien op het hout van vorig jaar waardoor je ze met beleid moet snoeien omdat je bij het snoeien ook de bloemen er uit snoeit. Liever niet snoeien dus, maar als je toch moet snoeien, snoei dan slechts een deel van de takken terug tot 20-30cm boven de grond en doe de rest een jaar later, dan heb nog steeds bloemen op de overgebleven stelen. Met een beetje beleid valt het dan niet eens op! Bovendien worden de meeste macrophylla soorten niet enorm groot, dus met het planten op de juiste plek kom je al een heel eind.

Ze zijn niet altijd even kleurvast, afhankelijk van de plant omstandigheden kan een roze Hydrangea blauw worden, maar andersom kan ook! Met de juiste middelen is dit wel tegen te gaan, maar soms is het ook leuk om de natuur zijn gang te laten gaan!

Boerenhortensia macrophylla kopen bij Tuinflora

Tuinflora biedt een uitgebreid assortiment aan Boerenhortensia macrophylla planten. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en maten om zo de perfecte struik te vinden voor uw tuin. Bestel uw favoriete Macrophylla hortensia eenvoudig en snel online bij Tuinflora.

Laat uw tuin bloeien met Boerenhortensia macrophylla

Met de Boerenhortensia macrophylla haalt u een prachtige bloeiende struik in huis. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en geeft uw tuin een sfeervolle uitstraling. Bovendien is de Boerenhortensia macrophylla een zeer onderhoudsvriendelijke plant. Geniet van de kleurrijke bloemen en de vele mogelijkheden die Boerenhortensia macrophylla biedt voor uw tuin.