Betaalbare planten voor huis en tuin

Wisteria

Wisteria of Blauweregen is een van de spectaculairste klimplanten om je huis- of tuinmuren te bekleden. De blauwe regen in volle bloei is een indrukwekkend gezicht. Deze klimplant is een struik en heeft prachtige, betoverende, hangende bloemkoppen en past in elke tuin. De blauwe wisteria is het bekendst, maar wij verkopen ook de witte en de roze plantsoorten!

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

6 producten

Van laag naar hoog sorteren

We hebben twee verschillende soorten Wisteria, de sinensis Wisteria en de floribunda Wisteria

De sinensis Wisteria komt uit China en de floribunda Wisteria komt uit Japan. De sinensis Wisteria-typen zijn links kronkelend en de Floribunda Wisteria zijn rechts kronkelend.

Wisteria is geweldig voor arcade's, veranda's, tegen muren of latwerk. Ze houden van de volle zon en hebben klimondersteuning nodig. De meeste blauweregenstruiken zijn ook geurig.

Onze Wisteria sinensis blauw wordt gekweekt uit een zaailing en niet uit een bestaande plant en het roze en wit wordt geënt. Bij toediening als jonge exemplaren kan het bij sommige 2-3 seizoenen duren voordat ze bloeien, maar tot dan zal er veel groen zijn en als je ze terugsnijdt, zal de bloei sneller beginnen.

De sinensis is een snelle groeier en kan in de zomer moeilijk in vorm te houden zijn, maar de floribunda is gemakkelijker te bestrijden en wordt geënt zodat de bloem eerder zal komen.

Hoe zorg je voor een blauwe regen

Wisteria sinensis en Floribunda's: Plant de blauweregen uit koude wind op een zonnige beschutte plek. Zorg voor een vorm van ondersteuning (trellis) bind Nieuwe scheuten er losjes aan vast. Train in de eerste paar jaar alle nieuwe groei om een ​​hoofdstam met hoofdtakken te vormen, snoei later alle nieuwe groei terug tot ongeveer 5-6 knoppen halverwege de zomer. Snoei alle zijscheuten terug tot 5-6 knoppen van de groei van het voorgaande jaar in de late winter om nieuwe bloeiers te vormen. Het zal zijn opvallende bloemen produceren in mei - juni, maar het kan een paar jaar duren voordat het voor de eerste keer bloeit.

Let op: bladeren kunnen zijn afgevallen tijdens transport in de herfst, maak je geen zorgen. In het voorjaar groeien er weer bladeren.

Hoe zorg je voor standaard blauwe regen

Plant de blauwe regen in een grote plantenbak, zet de bloempot na het besproeien op een beschutte plek in de volle zon. Voer de boom met een hoge potasmeststof en mulch deze in de lente. Niet teveel voeren, want het zal gebladerte produceren ten koste van bloemen. De blauwe regen moet worden gesnoeid om een ​​hoogte van niet meer dan 1,2 m te behouden en de kop moet in een aantrekkelijke vorm worden geknipt. Indien niet aangevinkt, zal het terugkeren naar zijn natuurlijke vorm.

De wisteria is er in drie kleuren blauw, wit en roze

Wisteria's blijven jarenlang staan dus kies hun plaats zorgvuldig. Wisteria komt in drie basis typen : wisteria sinensis, wisteria floribunda en wisteria floribunda macrobotrys. De kleuren zijn blauw-wit en rozeblauw (violetblauw) W. sinensis is de oorspronkelijke soort die oa. door Dr. von Sieboldt vanuit Japan naar Nederland is gehaald Wisteria sinensis is geurend en heeft fraaie blauwe bloemen, floribunda is groter qua bloemen en bloeit in wit en blauw. Wisteria fl. macrobotrys heeft de grootste bloemen van alle, de trossen worden wel 40 cm lang.

Snoeien bevordert bloei Wisteria is geen moeilijke plant. Een lichte, humusrijke grond die voldoende vochtig is, zorgt voor een flinke groei en bloei. Wisteria houdt van zon en anders wordt die wel opgezocht. Alleen de bladeren van Wisteria zijn al de moeite waard om te zien. Wisteria leven lang en hebben zelden verjongingssnoei nodig. Is dat na vele jaren wel nodig, dan duurt het jaren voordat er weer bloemen verschijnen. Oppassen dus. Na de aanschaf en het planten moet blauwe regen worden 'opgeleid'. In zomer en winter kan de leiplant worden gesnoeid.

Direct na het planten moet de hoofdgesteltak worden ingenomen. Knip de 'kop' terug tot zo'n 80 - 90 cm boven de basis. Cultuurvarëteiten (cv's) worden geënt; knip dus nooit onder de entplaats, anders wordt het nooit meer wat. Knip alle zijscheuten die horizontaal uit de gesteltak groeien, in tot op één oog.

Planten koop je online bij TuinFlora

U koopt snel en gemakkelijk bij tuinflora, uw online tuincentrum. We hebben een groot assortiment aan blauweregen om direct uit de kwekerij uit te kiezen.

Op al onze blauweregens heesters krijgt u standaard groei- en bloeigarantie, als u niet tevreden bent, krijgt u nieuwe planten of krijgt u uw geld terug. U kunt dus met een gerust hart bestellen. We hebben struiken van de beste kwaliteit.

Bekijk ook eens onze andere struiken. Zoals de zeer populaire hibiscus, buddleja en hortensia.