snelle leveringGratis verzending vanaf €50

Gratis verzendingVoor 13:00 besteld morgen in huis* (m-v)

zaterdag leveringWij leveren ook op zaterdag

gratis cadeau bij bestellingGratis cadeau vanaf €30

Lentegoed voor 13:00 besteld morgen in huis!

Tulpen bloembollen

Lees verder

Tulpen uit Amsterdam, wie kent ze niet?

Als men het in het buitenland over Nederland heeft noemt men meestal een paar dingen: kaas, klompen, windmolens, Amsterdam en tulpen.

Alhoewel er vele honderden verschillende soorten bloembollen zijn is de tulp toch wel bij verre het bekendst en deze wordt ook het meeste met Nederland geassocieerd. Dit is ook terecht, Nederland is de bakermat van de moderne tulp, ooit vanuit Turkije via Carolus Clusius in Nederland terecht gekomen.

Tulpen werden al snel razend populair onder de rijke Nederlanders. Tulpen waren exotisch en kleurrijk (we hebben het hier over de 17e eeuw) en stegen daardoor enorm in waarde. Tijdens deze tulpenmanie bracht een tulp op een gegeven moment net zo veel op als een Amsterdams grachtenpand! Dit was echter maar van korte duur, veel mensen zijn er door in het schip gegaan.

De bollen bleken het uitstekend te doen in zandgrond (ook al komen ze uit de bergen van Turkije) en dat kwam in grote hoeveelheden beschikbaar langs de Nederlandse kust, waar de achterrand van het duingebied werd afgegraven ten behoeve van het ophogen van bouwgronden bij Amsterdam. Het achtergebleven vlakke zandgebied heeft zich uiteindelijk ontwikkeld tot de huidige bollenstreek tussen Haarlem en Leiden. Hier kwam de tulp echt tot bloei

Door moderne teelttechnieken en verregaande mechanisatie wordt de tulp nu heel efficient gekweekt, ook buiten de bollenstreek, en zijn er honderden soorten. Tulpen zijn hierdoor betaalbaar geworden en worden over de hele wereld verkocht.

Een hoekje met tulpen is eigenlijk zo geplant, ze zijn goedkoop, het is niet veel werk en de beloning komt vanzelf in het voorjaar! Ook leuk om te doen met kinderen, zo zien ze zelf het wonder van de natuur, Niet alles komt tenslotte uit een pakje!

Tulpen zijn er in allerlei soorten en maten, vroegbloeiende soorten bloeien al in maart, laatbloeiende soorten in mei. Species tulpen zijn kleiner, staan dicht bij de originele tulpen en komen ieder jaar weer terug. Praestans tulpen zijn vaak meerbloemig. Darwin hybrides hebben enorme grote bloemen en gefranjerde tulpen hebben opvallende bloemen. Kortom er is voor elk wat wils!

Door goed gebruik te maken van vroeg bloeiende tulpen en laat bloeiende tulpen uit ons assortiment kan je wel 2 maanden lang bloeiende tulpen in je tuin hebben staan.

Echt overtuigd ben je na een bezoekje aan de Keukenhof bij ons om de hoek. Hier staan elk jaar weer honderdduizenden bloembollen, waarvan veel tulpen in volle bloei, een aanrader, zelfs als je geen tuinfanaat bent zal je onder de indruk zijn! Niet voor niets trekt de Keukenhof meer dan een miljoen bezoekers in maar 2 maanden in het voorjaar!

Wij leveren je tulpen direct vanuit de bollenstreek, betaalbaar en snel, met bloeigarantie.

 

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie