Betaalbare planten voor huis en tuin

Germanica - Baard Iris

Iris Germanica ook wel Baardiris genoemd. Dit komt door het onderste blad van de bloembladen, dit is de 'Baard'. Met bijzondere grote bloemen en een veelheid aan kleuren is de Irirs Geranica ieder jaar weer een waar spektakel in de zomertuin.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

24 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

24 producten

Van laag naar hoog sorteren

Baardiris staat ook bekend als Iris Germanica

Irisplanten zijn zeer geurig en zeer kleurrijk, we verzenden de wortelstokken rechtstreeks vanaf de kwekerij voor het beste resultaat.

Baardiris of Iris germanica is een groep van iriscultivars die worden gekweekt uit sterke wortelwortels. Baardirissen staan ​​bekend om hun decoratieve zilvergrijze zwaardachtige blad en spectaculaire geurende bloemen.

Germanica irissen hebben baarden van gekleurd haar in het midden van elke val. Germanica irissen houden van een zonnige standplaats in de tuin en alkalische grond en gedijen bijna bij verwaarlozing.

Voor het beste resultaat plant je baardirissen net onder het oppervlak, zodat de bovenkant van de wortelstok net aan de zon wordt blootgesteld.

Hoe zorg je voor baardiris Germanica

Baardirissen zijn uitzonderlijke planten, ze gedijen bijna op verwaarlozing en bloeien toch met spectaculaire bloemen en decoratief blad. Ze zijn heel gemakkelijk te kweken.

Week de wortels 12 uur voor het planten. Plant op een open zonnige plek met een goede afwatering. Plant de knollen slechts ¾ naar beneden, zodat de bovenkant van de bol op het oppervlak van de aarde komt. Bedek de bovenkant lichtjes met puur zand. Houd ze de eerste twee of drie weken na het planten goed water. Breng in het vroege voorjaar wat organische mest aan. Bloei kan een extra seizoen vergen, omdat ze zich moeten settelen. Houd ze de eerste 6-8 weken na het planten goed water. Bloei kan een extra seizoen vergen, omdat ze zich moeten settelen.

Breng elke lente organische mest en een dunne laag compost aan rond de basis van de planten en opnieuw nadat de bloemen zijn verdwenen. Om een ​​tweede bloei te stimuleren, snijdt u de bloemstengels dicht bij de grond nadat de bladeren geel zijn geworden.

Iris-bosjes kunnen jarenlang ongestoord groeien, verdelen is nodig wanneer de bosjes vol raken of wanneer de kracht afneemt en de bloemen kleiner worden. Verdeel de planten (met een scherp mes of schop niet breken of scheuren) ongeveer om de drie jaar in het vroege najaar en herplant onmiddellijk. Ze doen het goed in borders maar ook langs een vijver als waterzijdige plant. (maar niet in het water!)

Voor een goede bloei moet u de baard iris elke drie a vier jaar scheuren en de knophoudende wortelstokken opplanten

Irissen Germanica of Baardiris wortelstokken moeten oppervlakkig geplant worden. De rug van de wortelstok moet net nog zichtbaar zijn, dus werk de grond goed door en druk de wortelstokken in de grond en laat ze zo liggen.

Irissen Germanica houden van veel zon en een niet te natte grond. De bloemen van de Irissen Germanica zijn heel bijzonder van vorm, de kleuren vaak spectaculair en de geur van de bloemen is heel fijn. Kortom een prachtige plant voor de bloeiperiode tussen laat mei en jul. Soms bloeit de Iris Germanica nog na in september.