Betaalbare planten voor huis en tuin

Tricyrtis - Paddenlelies

Filteren
Geen producten gevonden voor deze selectie.

De Botanische Tricyrtis wordt ook wel Paddenlelies genoemd

Afkomstig uit Oost-Azië waar ze in het wild groeien aan de rand van bossen. Tricyrtis-bloemen zijn mooi en zien er exotisch uit als orchideeën.

Wij leveren u gezonde Tricyrtis onderstammen voor aanplant op een halfschaduwrijke plek in de border of in grote potten op het terras.

Tricyrtis Formosana heeft witte stervormige bloemen die sterk bezaaid zijn met paarsachtig roze. Deze variëteit is snel uitverkocht, dus bestel de jouwe nu zolang de voorraad strekt.

Deze prachtige exotisch ogende Tricyrtis hirta Kohaku produceert clusters van roomwitte klokvormige bloemen die zwaar gespikkeld zijn met paars op donkergroen blad.

Tricyrtis lasiocarpa produceert clusters van gewelfde witte bloemen met violetblauwe toppen met paars op groen gevlekt blad.

Tricyrtis latifolia 'Hototogisu' produceert trossen paars-roze bloemen met paarse vlekken op gevlekt blad.

Hoe zorg ik voor Tricyrtis formosana

Tricyrtis formosana, ook wel de Paddenlelie genoemd, zijn weinig bekende toppers voor elke tuin. Ze houden van een zure turfachtige grond, het beste met een winterse topdressing van bladmulch om ze te beschermen tegen te veel vorst.

Plant ze op een diepte van ongeveer 12 cm en geef ze een topdressing van organische mest. Ze worden 60 - 90 cm en bloeien midden tot laat in de zomer. Ze hebben prachtige stervormige bloemen die geweldige snijbloemen zijn. Het is een verzamelplant met geweldige eigenschappen voor de veenachtige halfschaduwrijke bostuin.