snelle leveringGratis verzending vanaf €50

Gratis verzendingVoor 15:00 besteld morgen in huis* (m-v)

zaterdag leveringWij leveren ook op zaterdag

gratis cadeau bij bestellingGratis cadeau vanaf €30

Winterharde vaste planten voor jarenlang tuinplezier

Deze planten zijn bestand tegen de winter en komen ieder voorjaar weer terug.

Lees verder

Phlox paniculata Bright Eyes (Vlambloem)
STUNTER € 3,25
€ 2,95
Aanbieding

Phlox paniculata Bright Eyes (Vlambloem)

Deze heerlijk geurende Phlox Bright Eyes heet niet voor niets zo. De stralende bloemen zijn reeds van verre te herkennen.

  • 3 Planten
  • Heerlijk geurend
  • Aantrekkelijk voor vlinders
Bestel direct

Winterharde tuinplanten of vaste planten.

Vaste planten sterven in tegenstelling tot struiken en bomen in de winter bovengronds af, ze slaan al hun energie op in hun wortels. In het voorjaar lopen ze weer opnieuw uit en in de loop der tijd vormen zo steeds grotere planten. Veel vaste planten kunnen na een aantal jaren, als ze te groot dreigen te worden eenvoudig worden gedeeld met behulp van een scherpe spade. Beide delen kunnen dan opnieuw geplant worden. Vaste planten doen het goed in borders, kleinere soorten rondom heesters en gecombineerd met bijvoorbeeld bollen, grotere vaste planten kan u achterin de border planten. Zij groeien dan in de loop van het seizoen boven de rest uit voor een verrassings effect later in de zomer. Al met al heeft u van winterharde planten jarenlang plezier voor weinig geld. Gaat u voor een van onze voordeelverpakkingen zoals de complete engelse cottage tuin dan bent u helemaal spekkoper!

Wij voeren in ons assortiment zowel vaste planten op pot als wortelgoed. Wortelgoed is het deel van de plant dat in de winter onder de grond overleeft. Het scheelt een pot en aarde en maakt de planten daardoor zeer betaalbaar. Qua kwaliteit is er geen verschil.  Het ziet er misschien minder indrukwekkend uit dan een plant op pot maar het gaat om wat er uitkomt, denk maar aan een tulpenbol. Het enige nadeel van een vaste plant als wortelgoed is dat het niet het hele jaar rond geplant kan worden en dat je even geduld moet hebben voor je er wat van ziet. Omdat wortelgoed in de vrije grond wordt gekweekt en niet in een pot hebben ze vaak wel een natuurlijker wortelgestel en groeien deze planten als ze eenmaal zijn aangeslagen vaak sneller dan een potgekweekte plant!

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie