Vaste planten voor jarenlang tuinplezier

Vaste planten zijn bestand tegen de winter en komen daardoor ieder voorjaar weer terug.

Vaste planten voor jarenlang tuinplezier

Vaste planten zijn bestand tegen de winter en komen daardoor ieder voorjaar weer terug.

Geranium cantabrigiense Cambridge (Ooievaarsbek)
€ 3,25
Aanbieding

Geranium cantabrigiense Cambridge (Ooievaarsbek)

Geranium cantabrigiense Cambridge, ook wel Ooievaarsbek genoemd, is een winterharde vaste plant. Uitermate geschikt als bodembedekker.

  • Verliest niet zijn blad in de winter
  • Ideale bodembedekker
Bestel direct

Winterharde planten of vaste planten.

Vaste planten sterven in tegenstelling tot struiken en bomen in de winter bovengronds af, ze slaan al hun energie op in hun wortels. In het voorjaar lopen ze weer opnieuw uit en in de loop der tijd vormen zo steeds grotere planten. Veel vaste planten kunnen na een aantal jaren, als ze te groot dreigen te worden eenvoudig worden gedeeld met behulp van een scherpe spade. Beide delen kunnen dan opnieuw geplant worden. Vaste planten doen het goed in borders, kleinere soorten rondom heesters en gecombineerd met bijvoorbeeld bollen, grotere vaste planten kan u achterin de border planten. Zij groeien dan in de loop van het seizoen boven de rest uit voor een verrassings effect later in de zomer. Al met al heeft u van winterharde planten jarenlang plezier voor weinig geld. Gaat u voor een van onze voordeelverpakkingen zoals de complete engelse cottage tuin dan bent u helemaal spekkoper!

Wij voeren in ons assortiment zowel vaste planten op pot als wortelgoed. Dat laatste is in feite alleen dat deel van de plant dat in de winter onder de grond overleeft. Het scheelt een pot en aarde en is daardoor zeer betaalbaar en qua kwaliteit is er geen verschil. Het deel wat onder de grond zit niet datgene wat je koopt voor het mooie, maardat deel zit in de tuin tenslotte onder de grond. Het gaat om wat er uitkomt, denk maar aan een tulpenbol. Het enige nadeel van een vaste plant als wortelgoed is dat het niet het hele jaar rond gepland kan worden en een vaste plant op pot wel en dat je even geduld moet hebben voor je er wat van ziet. Omdat wortelgoed in de vrije grond wordt gekweekt en niet in een pot groeien ze na het planten echter vaak sneller dan een potgekweekte plant!

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie