Struiken of Heesters, de fundering van een tuin

800 soorten struiken om uit te kiezen, keus genoeg dus.

Struiken of Heesters, de fundering van een tuin

800 soorten struiken om uit te kiezen, keus genoeg dus.

Patio Hoogstam Sierheester Collectie
€ 39,95
Aanbieding

Patio Hoogstam Sierheester Collectie

Fraaie kollektie van 3 hoogstam gekweekte heesters te weten : Wisteria Camellia Eucalyptus Plant deze fraaie op eigen stam opgehaalde hoogstam hee

  • Heerlijk geurend
  • Verliest niet zijn blad in de winter
  • Leuk in een pot op terras of balkon
Bestel direct

Heesters en struiken voor een zacht prijsje snel in huis

Heesters zijn onontbeerlijk in elke tuin. Ze kunnen tientallen jaren meegaan en dus een wezenlijk onderdeel van uw tuin. Struiken creëren beschutting en voeding voor dieren. Ook bieden struiken vaak een nestmogelijkheid voor vogels. De grotere struiken fungeren als windbreker, ze creëren beschutting voor kleine planten en zomergoed.

Doordat struiken het hele jaar rond in uw tuin aanwezig zijn is het wel goed om op te letten op de eigenschappen van een struik.

Sommige struiken blijven groen in de winter, belangrijk als beschutting en of privacy een rol speelt. De ene struik bloeit mooier dan de andere en ook de bloeitijd kan sterk verschillen en uiteraard moet de kleur u aanspreken.

Er zijn een aantal bladverliezende heesters die prachtig van kleur wisselen van frisgroen in het voorjaar tot felrood in het najaar en ook zijn er een aantal struiken waarvan de bast opvallend fel gekleurd is. Iets wat pas opvalt nadat het blad is afgevallen, maar wel extra sierwaarde geeft in de winter.

Eigenlijk hebben sommige struiken maar een nadeel, ze kunnen te groot worden als je ze niet snoeit. Menig struik eindigt zijn leven omdat hij gerooid wordt omdat hij te groot is geworden, niet omdat hij is doodgegaan, daar hoeft u zich dan ook geen zorgen om te maken!

Met een goede snoeischaar houd je elke grote heester gemakkelijk in toom en als u geen zin heeft om te snoeien kies dan een van de kleiner blijvende soorten struiken.

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie