Verzendkosten € 2,95

Struiken - Heesters

Lees verder

Populaire tuinplanten

Rhododendron

Bekijk

Magnolia

Bekijk

Hortensias

Bekijk

Hibiscus

Bekijk

Heesters en struiken voor een zacht prijsje snel in huis

Heesters of struiken zijn onontbeerlijk in elke tuin. Ze kunnen jaren meegaan en zijn dus een wezenlijk onderdeel van jouw tuin. Struiken creëren beschutting en voeding voor dieren. Ook bieden struiken vaak een nestmogelijkheid voor vogels. De grotere struiken fungeren als windbreker, ze creëren beschutting voor kleine planten en zomergoed.

Doordat struiken het hele jaar rond in je tuin aanwezig zijn is het wel goed om te letten op de eigenschappen van een struik.

Sommige struiken blijven groen in de winter, belangrijk als beschutting of wanneer privacy een rol speelt. De ene struik bloeit mooier dan de andere en ook de bloeitijd kan sterk verschillen. Struiken die in de winter of het vroege voorjaar bloeien vallen extra op.

Er zijn een aantal bladverliezende heesters die prachtig van kleur wisselen van frisgroen in het voorjaar tot felrood in het najaar en ook zijn er een aantal struiken waarvan de bast opvallend fel gekleurd is. Iets wat pas opvalt nadat het blad is afgevallen, maar wel extra sierwaarde geeft in de winter.

Eigenlijk hebben sommige struiken maar een nadeel, ze kunnen te groot worden als je ze niet snoeit. Menig struik eindigt zijn leven omdat hij gerooid wordt omdat hij te groot is geworden, niet omdat hij is doodgegaan, daar hoef je je dan ook geen zorgen om te maken!

Met een goede snoeischaar houd je elke grote heester gemakkelijk in toom en als je geen zin heeft om te snoeien kies dan een van de kleiner blijvende soorten struiken.

Populaire struiken

Wij hebben een groot assortiment struiken waardoor je soms door de bomen het bos niet meerziet.

De meest populaire bloeiende struiken zijn toch wel de Azalea's, Clematissen, Hortensia's, Rhododendrons en Vlinderstruiken. Deze struiken bloeien rijkelijk en langdurig, Azalea's en Rhododendrons in het voorjaar, Clematissen in het voorjaar en zomer, Viinderstruiken in het late voorjaar en zomer en Hortensia's in de zomer en najaar.

Ook bijzonder zijn onze Magnolia's. Dit zijn zogenaamde naaktbloeiers. Ze bloeien voordat er blad aan komt. De bloemen vallen hierdoor extra op en het zijn samen met de Forsythia's een van de vroegste bloeiers in het voorjaar.

Van de groenblijvende struiken zijn de Buxus, Kardinaalsmuts, Klimop en Prunus populair. Groenblijvende heesters geven met name in de winter structuur aan de tuin. Plaats ze op de juiste plek zodat de aanblik van je tuin ook in de winter diepte creëert. 

 

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie