Betaalbare planten voor huis en tuin

Trompet narcissen

Trompetnarcissen zijn een groep bloeiende planten die bekend staan om hun grote, trompetvormige bloemen.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

4 producten

Van laag naar hoog sorteren

Deze bloemen komen oorspronkelijk uit Europa en Noord-Afrika en worden over de hele wereld op grote schaal gekweekt vanwege hun schoonheid en gemakkelijke verzorging.

Een van de meest bekende soorten in deze groep is de trompetnarcis, ook wel bekend als de 'trompetnarcis'. Deze bloem wordt gekenmerkt door zijn grote formaat, met bloemen met een diameter tot 4 inch. De bloemblaadjes zijn typisch een felgele kleur en de beker is lang en slank, naar boven gebogen aan de uiteinden om een trompetachtige vorm te vormen.

In de tuin kunnen trompetnarcissen het beste worden geplant in goed doorlatende grond in een gebied dat volle zon tot halfschaduw krijgt. Ze zijn droogtetolerant en vergen niet veel onderhoud, waardoor ze een populaire keuze zijn voor tuinders.

Trompetnarcissen zijn ook populair als snijbloem en worden vaak gebruikt in arrangementen of boeketten. Ze staan bekend om hun lange vaasleven en gedurfde, opzichtige bloemen.

Over het algemeen zijn trompetnarcissen een mooie en gemakkelijk te kweken keuze voor elke tuin en voegen ze zeker een vleugje elegantie en vrolijkheid toe aan elke omgeving.