Betaalbare planten voor huis en tuin

Gespletenkroon narcissen

Als u een uniek en opvallend element aan uw tuin wilt toevoegen, overweeg dan om gespleten kroonnarcissen te planten.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

7 producten

Van laag naar hoog sorteren

Deze ongebruikelijke bloemen komen oorspronkelijk uit Europa en Noord-Afrika en worden over de hele wereld op grote schaal gekweekt vanwege hun schoonheid en gemakkelijke verzorging.

Een van de meest bekende soorten in deze groep is de gespleten kroonnarcis, ook wel 'gespleten corona-narcis' genoemd. Deze bloem wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende gespleten kroon, die wordt gevormd doordat de bloembladen in twee afzonderlijke delen zijn gesplitst. De bloemblaadjes zijn typisch een felgele kleur en de beker is klein en ondiep. In de tuin kunnen gespleten kroonnarcissen het beste worden geplant in goed doorlatende grond in een gebied dat volle zon tot halfschaduw krijgt. Ze zijn droogtetolerant en vergen niet veel onderhoud, waardoor ze een populaire keuze zijn voor tuiniers.

Gespleten kroonnarcissen zijn ook populair als snijbloem en worden vaak gebruikt in arrangementen of boeketten. Ze staan bekend om hun lange vaasleven en delicate, geurige bloemen.

Over het algemeen zijn gespleten kroonnarcissen een mooie en unieke keuze voor elke tuin en voegen ze zeker een vleugje elegantie en interesse toe aan elke omgeving. Dus waarom wachten? Voeg vandaag wat gespleten kroonnarcis toe aan uw tuin en geniet de komende seizoenen van hun schoonheid!