Betaalbare planten voor huis en tuin

Dubbelbloemige narcissen

Dubbelbloemige of gevulde narcissen zijn een groep bloeiende planten die bekend staan om hun kenmerkende bloemen met dubbele bloemblaadjes. Deze bloemen komen oorspronkelijk uit Europa en Noord-Afrika en worden over de hele wereld op grote schaal gekweekt vanwege hun schoonheid en gemakkelijke verzorging.

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

8 producten

Van laag naar hoog sorteren

Een van de meest bekende soorten in deze groep is de dubbelbloemige narcis, ook wel 'boterbloemnarcis' genoemd. Deze bloem wordt gekenmerkt door zijn kleine formaat, met bloemen die slechts ongeveer 4-5 cm in diameter zijn. De bloemblaadjes zijn typisch een felgele kleur en de beker is lang en slank en buigt naar boven aan de uiteinden.

In de tuin kunnen dubbelbloemige narcissen het beste worden geplant in goed doorlatende grond in een gebied dat volle zon tot halfschaduw krijgt. Ze zijn droogtetolerant en vergen niet veel onderhoud, waardoor ze een populaire keuze zijn voor tuinders.

Dubbelbloemige narcissen zijn ook populair als snijbloem en worden vaak gebruikt in arrangementen of boeketten. Ze staan bekend om hun lange vaasleven en delicate, geurige bloemen.

Over het algemeen zijn dubbelbloemige narcissen een mooie en gemakkelijk te kweken keuze voor elke tuin en voegen ze zeker een vleugje elegantie en vrolijkheid toe aan elke omgeving.