Verzendkosten €2,95

Levertijd 1-2 werkdagen

Vijverplanten

Lees verder

Vijver en oeverplanten voor elke watertuin!

Houd met vijverplanten of water- en oeverplanten goed rekening met de diepte van uw vijver en de gevraagde waterhoogte voor iedere plantensoort.

Plant uw waterplanten in mandjes en verzwaar deze met een laagje grind. Laat de potten eerst voltrekken met water voordat j jouw vijverplanten onderdompeld. Op deze manier voorkom je het omkiepen van de potten door de luchtbellen in de potten of mandjes. Oeverplanten staan het liefste net boven het water of tot maximaal 10 cm diepte.

Een fraaie vijver kan niet zonder een beplanting met oeverplanten rond de vijver, het is de aankleding van je watertuin

Oeverplanten die geschikt zijn voor een moerasachtige tuin en vijverrand 

Veel van deze planten houden van zurige aarde, werk een ruime hoeveelheid losse turf door de bovengrond.

Dotterbloem ( Caltha palustris) is een prachtige voorjaarsbloeiende plant, probleemloos bloeit deze plant met vele diepgele bloemen. Kan in ondiep water geplaatst worden

De Etage Primula (primula japonica  en primula beesiana soorten). Prachtige plant voor vochtige aarde. Sierlijke bladrozetten met daarboven bloemstengels tot 50 cm hoogte. De bloemen staan in circelvormige etages gerangschikt. Zeer fraaie plant, bloeitijd mei – juni

Astilbe geeft een prachtig effect aan de waterkant. De sierlijke pluimen staan fier boven het water en geven met hun heldere kleuren een prachtig plaatje. Ze houden van turf en halfschaduw. In de volle zon kan wel, dan direct aan de waterkant net boven het water plaatsen.

Iris ensate, de japanse iris, is een van de fraaiste iris soorten die er zijn. Diepwarme kleuren, grote bloemen, tot wel 20 cm diameter. Standplaats volle zon in de turf, net aan de waterrand.

Kattenstaart (Lythrum salicara). Zeer fraaie rijkbloeiende plant met dieproze bloemen en aantrekkelijk voor vlinders. Sterk en betrouwbaar. Standplaats, zowel in de border als aan de waterkant in de zon of halfschaduw, tot 100 cm hoog.

Hosta Halcyon prachtige hosta met een zilvergrijs blad. Deze hosta doet het goed aan de vijverrand net boven het water. Het fraaie blad en de kleur daarvan geven een bijzonder effect. Standplaats zon tot halfschaduw, hoogte tot 50 -60 cm 

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie