Verzendkosten € 2,95

Levering binnen 2-3 werkdagen

Hosta (Hartlelie)

Lees verder

Hosta fortunei Aureomarginata 13 cm

... Morgen in huis Snel geleverd Tijdelijk niet op voorraad

€ 7,25 € 8,95

Hosta's zijn ideale planten voor een border met weinig onderhoud

Hosta's groeien prima in iedere goed waterdoorlatende tuingrond. Hun zeer decoratieve blad vult met gemak de half-zonnige en schaduwrijke plekken in je border, zelfs onder struiken of bomen! Ook in de zon doen veel soorten het goed, de donkergetinte Hosta's kunnen het beste tegen zonnebrand. Plant zo'n 3 hosta's per vierkante meter en het zal geheel dicht groeien. Voor een spectaculair effect op het terras plant je verschillende soorten in losse potten als groepje bij elkaar. Slakken houden van het malse blad van de Hosta's, strooi daarom een ring van kapotte schelpen of (gewassen) gebroken eierschalen rondom de neus of voet van de plant en de slak zoekt het direct verderop. De variëteiten van Hosta sieboldiana zijn redelijk resistent tegen slakkenvraat.

Hosta's zijn in de half schaduwrijke border heel goed te combineren met bijvoorbeeld astilbe, dicentra (gebroken hartje) , pioenen  en montbretia (crocosmia). Denk bij een zonnige border eens aan een combinatie met het zeeuws knoopje, de hemerocallis (de daglelie) of de palmlelie

Maar denk ook eens aan de rand van de vijver of slootje, ook daar komen de weelderige bladeren van de Hosta's heel goed naar voren.  

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie