Wisteria planten.

In deze categorie vindt u een overzicht van de Wisteria planten die wij in ons assortiment hebben.

Wisteria planten.

In deze categorie vindt u een overzicht van de Wisteria planten die wij in ons assortiment hebben.

Wisteria sinensis op Stam
€ 19,95
Aanbieding

Wisteria sinensis op Stam

Wisteria sinensis is een uitzonderlijke Chinese klimplant. Wisteria zijn geschikt voor zowel in een pot als in de border.

  • Heerlijk geurend
Bestel direct

Wisteria planten komen eigenlijk in drie kleuren -Blauw - Wit en Roze.

Wisteria's blijven jarenlang staan dus kies hun plaats zorgvuldig. Wisteria komt in drie basis typen : wisteria sinensis, wisteria floribunda en wisteria floribunda macrobotrys. De kleuren zijn blauw-wit en rozeblauw (violetblauw) W. sinensis is de oorspronkelijke soort die oa. door Dr. von Sieboldt vanuit Japan naar Nederland is gehaald Wisteria sinensis is geurend en heeft fraaie blauwe bloemen, floribunda is groter qua bloemen en bloeit in wit en blauw. Wisteria fl. macrobotrys heeft de grootste bloemen van alle, de trossen worden wel 40 cm lang.

Snoeien bevordert bloei Wisteria is geen moeilijke plant. Een lichte, humusrijke grond die voldoende vochtig is, zorgt voor een flinke groei en bloei. Wisteria houdt van zon en anders wordt die wel opgezocht. Alleen de bladeren van Wisteria zijn al de moeite waard om te zien. Wisteria leven lang en hebben zelden verjongingssnoei nodig. Is dat na vele jaren wel nodig, dan duurt het jaren voordat er weer bloemen verschijnen. Oppassen dus. Na de aanschaf en het planten moet blauwe regen worden 'opgeleid'. In zomer en winter kan de leiplant worden gesnoeid.

Direct na het planten moet de hoofdgesteltak worden ingenomen. Knip de 'kop' terug tot zo'n 80 - 90 cm boven de basis. Cultuurvarëteiten (cv's) worden geënt; knip dus nooit onder de entplaats, anders wordt het nooit meer wat. Knip alle zijscheuten die horizontaal uit de gesteltak groeien, in tot op één oog.

Gratis verzending vanaf €30,-

Vers van onze Kwekers

Geld terug Garantie

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie