Verzendkosten € 2,95

Levering binnen 2-3 werkdagen

Bolhortensia (Hydrangea arborescens)

Lees verder

De bolhortensia is een van de meest geliefde soorten hortensia's

De bolhortensia (arborescens) of ook wel boomhortensia genoemd is een van de meest geliefde soorten van de laatste tijd, ze sieren menig tuin in Nederland België en worden ook wel de sneeuwbalhortensia genoemd.

Iedereen kent wel de enorm grote bolvormige bloemen die elk jaar opnieuw in de zomer verschijnen. Doordat je deze soorten jaarlijks helemaal terug kan snoeien, blijven ze ook mooi en relatief compact. Ander soorten kunnen nog wel eens een beetje stakerig worden. De meeest bekende soort is de Annabelle, ook wel de sneeuwbal hortensia genoemd, en deze is ook nog eens heel betaalbaar. Enige nadeel van deze soort is dat de bloemen nogal aan de zware kant kunnen zijn voor de vrij dunne stelen, waardoor enige ondersteuning gewenst is. Je kan hiervoor bij ons de juiste plantsteunen bestellen.

Heb je geen zin in het plaatsen van ondersteuning (die overigens niet meer opvalt als de struik een stuk is gegroeid), of woon je aan de kust, dan kan je ook de Annabelle Strong variant kiezen. Deze is wel wat duurder maar staat op veel sterke stelen die zonder ondersteunig kunnen. Hiervan is ook een roze variant, de Invincibelle Spirit, ook wel de roze Annabelle genoemd.

Welke soort je ook kiest,  de Arborescens is altijd een aanwinst voor je tuin!

Bolhortensia kopen? Snel en goedkoop thuis bezorgd door Tuinflora

Arborescens hortensia bestellen doe je snel en eenvoudig bij Tuinflora, je online tuincentrum. Voor 15.00u besteld, morgen in huis. Betaal je arborescens hortensia gemakkelijk achteraf en niet goed geld terug. Diverse arborescens soorten om uit te kiezen. Levering 6 dagen per week, ook op zaterdag en naar het buitenland.

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie