snelle leveringGratis verzending vanaf €50

Gratis verzendingVoor 16:00 besteld morgen in huis* (m-v)

zaterdag leveringWij leveren ook op zaterdag

gratis cadeau bij bestellingGratis cadeau vanaf €30

Haagplanten

Lees verder

Diverse soorten haagplanten

Wij hebben een groot assortiment betaalbare hagen beschikbaar. Er zit voor iedereen wel een geschikte haag bij.Van snelgroeiende coniferenhagen zoals de Lawsoniana tot compacte bladverliezende hagen als Acer Campestre.

Snelgroeiende hagen geven eerder privacy maar ook meer snoeiwerk. Bladhoudende hagen zijn ook in de winter mooi maar verliezen jaar rond evengoed blad. Bladverliezende hagen geven in de winter meer licht in de tuin, maar men kijkt er dan ook wel doorheen. Doordat deze laatste hagen vaak een dichte takken structuur hebben, nestelen vogels er graag in.

We hebben ook nog de berberis haag met stekels die goed als een barriere kan dienen, je komt er letterlijk niet zonder kleerscheuren doorheen. Een aantal van onze hagen bloeien ook een aantal weken per jaar, een mooie toegift. Verder hebben we als afscheiding van de border nog wat lagere haagplanten in de aanbieding zoals Lavendel en Potentilla. De ideale haag kunnen we dus niet voor je bepalen, het is maar net wat je er mee wilt bereiken.

Een groot deel van onze hagen wordt verkocht als kale wortel. Dit betekend dat de haagplanten niet in een pot zijn gekweekt maar in de volle grond. Deze haagplanten worden met kale wortels (dus zonder grond of pot) geleverd. Dit heeft geen enkel gevolg voor de kwaliteit van de haag, vaak is het wortelgestel van deze haagplanten zelfs beter gevormd dan die van pot gekweekte haagplanten waardoor ze sneller aanslaan.

Doordat we geen pot met grond meesturen zijn deze planten makkelijk te versturen. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat wortelgoed niet het hele jaar beschikbaar is. In de zomer (juni-september) is wortelgoed niet beschikbaar omdat de planten dan niet gerooid kunnen worden en ze te snel uitdrogen. Heet is veruit de meest economische methde voor de aanplant van een nieuwe haag.

Het beste plant u een haag in het vroege najaar of later in het voorjaar omdat de grondtemperatuur dan hoog genoeg is waardoor ze makkelijk aanslaan, maar het niet zo warm is dat ze uitdrogen of verbranden. Voldoende watergeven is kort na aanplanten wel noodzakelijk.

Naast wortelgoed verkopen we ook diverse potgekweekte hagen, maar dan bent u relatief gezien wel altijd wat minder goedkoop uit. In de zomer is het echter de enige optie als u een haag wilt planten.

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie