Verzendkosten € 2,95

Aardbeienplant

Lees verder

Aardbeien om zelf te kweken.

Onze aardbeien zijn makkelijk te kweken en geven veel vruchten. We voeren een groot assortiment aardbeienplanten, want er zijn veel meer soorten dan u in de winkel tegenkomt. De lekkerste aardbeien kweekt u dan ook zelf. Sommige soorten zijn namelijk heerlijk van smaak maar te kwetsbaar voor de winkel qua verpakken en houdbaarheid. Als u deze aardbeien zelf teelt is dat natuurlijk geen probleem, want dan worden ze al kort na het plukken geconsumeerd. Wij hebben nu naast de traditionele aardbeien ook een smaakvolle witte aardbeien variant in ons assortiment. Ze zien er net zo uit als de normale aardbeien, maar met wit vruchtvlees en de smaak heeft wel wat weg van ananas!

Hoe kweek je Aardbeien in je eigen tuin ?

Plant aardbeien op stroken worteldoek  van pl min 50 cm breedte  snijd op plaats waar een plant moet komen  (iedere 30 cm) een kruis in het doek. Plant de aardbei door dit kruis in de aarde. De voordelen van het gebruik van worteldoek dat de plant en vruchten schoon blijven en je geen last krijgt van onkruid. Ook beschimmelen de vruchten minder snel door natte ondergrond. Verbeter de ondergrond twee weken voor het planten met wat compost en organische mest . Werk deze mest goed door de aarde voordat je het doek plaatst. 

Als je geen worteldoek gebruikt leg dan een flinke laag stro onder de planten zodat de vruchten schoon blijven ook slakken kunnen er dan minder goed bij 

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie