Welkom op onze vernieuwde website

Goed 4.40/5

Gebasseerd op 9.969 beoordelingen
star star star star star
Ton K. uit Delft
Snelle levering, alles moet nog in de grond gezet worden maar het ziet er goed uit. Er zit een duidelijke uitleg bij het product waar ik zeer tevreden over ben. Per mail werd ik op de hoogte gehouden over de levering. Kortom dik tevreden
Uitstekend
star
Hanny H. uit Sittard
Uitstekende verzorging, ontzettend goed verpakt! Snelle bezorging prima de bestelling te volgen, Top!
Uitstekend
star
Coby d. uit Hendrik Ido Ambacht
De klantenservice van Tuinflora krijgt een 10. Met veel geduld gaven ze antwoord op al mijn vragen. En dan mijn bestelling: In prima staat afgeleverd
Uitstekend
star

Narcissen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 53

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 53

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Narcissen, de voorbode van de lente

Kies uit ons opwindende assortiment narcissen van topkwaliteit.

Narcis is de algemene naam voor alle leden van het geslacht Narcissus. Er zijn veel verschillende soorten narcissen, die zijn onderverdeeld in verschillende afdelingen. Narcissen met hun knikkende gouden kopjes zijn echt de essentie van de lente. Ze groeien in borders, containers, banken en hagen in de late winter en het vroege voorjaar, ze bloeien in een grote verscheidenheid aan kleuren van wit tot goud en tinten oranje, rood en roze.

Wij leveren een groot assortiment narcissen bloembollen van hoge kwaliteit, vers uit de Hollandse bollenvelden.

Hoe narcissen planten

Maak een plantplan van wat je plant en waar. Kies een paar verschillende soorten narcissen voor een opeenvolging van bloemen. Narcissen groeien tot verschillende hoogtes dus plant altijd in relatie tot de gegeven hoogte van de plant. Plant voor de border de dwergen en plant de grote er achter. Het is de moeite waard eraan te denken dat deze bollen vele jaren op dezelfde plek kunnen blijven staan, dus plant ze ergens waar ze ongestoord blijven als je wilt dat ze jaar na jaar terugkeren.

Bereid het plantgebied voor met behulp van een schop. Graaf de grond op tot een diepte van ongeveer 12-14 cm. Plant de bollen in de losgemaakte grond, plaats de bollen met de wortelbasis naar beneden (de kleinste scheiden) in de grond en stevig aandrukken, bedek de bollen met de verwijderde bovengrond en bedek ze met een laag mulch.

Bemest elk jaar bovenop de plantplaats met organische mest in januari - februari en geef in het voorjaar een goede 12-10-18 samengestelde meststof. Zo blijven uw bollen gezond en groeiend.

Door de bolletjes uit te doven wordt niet alleen de vorming van een grotere bol voor het volgende jaar aangemoedigd, het verbetert ook het uiterlijk van de klonten. Verwijder het vergelende blad niet voordat het bruin is geworden, want dit afstervende blad zal helpen om de bollen te voeden en ze sterker te maken voor volgend jaar.

Verwijder het oude blad uit uw tuin aan het einde van de groeicyclus.

Hoe narcissen te forceren - Narcissenbloembollen binnen laten groeien

Beste rassen voor binnenkweek zijn: Jetfire -Tete a Tete -Geranium - Bridal Crown- Golden Harvest- Ice Follies - Salomé en Carlton

Plant uw narcissen rond oktober in potten met een diam. van 17 cm en meer, zet wat kiezelstenen op de bodem voor drainage en vul de plantenbak halverwege met potgrond en grof zand. Plant de Narcissen in de plantenbak met de kleinste punt naar boven, vul aan met de grondmix en druk stevig aan, goed water geven.

Zet de geplante pot op een donkere koude plek, dit kan buiten onder een krat of bak staan ​​(gebruik oude bananendozen ze zijn sterk) in een hoek van de tuin, of je graaft een bed uit waarin de potten passen (rand van potten onder bovenste bodem) plaats er een laag stro overheen en vul aan met de bovenste bodem verwijderd. Inspecteer regelmatig. Zodra de spruiten 6-8 cm hoog en wanneer de bloemknoppen zichtbaar zijn, kunnen de plantenbakken naar binnen. Maak ze schoon met wat lauwwarm water en zet de plantenbakken in een matig warme ruimte (16-18 graden Celsius) zoals een slaapkamer, maar bij helder daglicht. Spray de potten dagelijks in met een plantenspuit. Zodra de bloemknoppen zichtbaar zijn en het blad zich begint te verspreiden, neemt u ze mee naar de woonkamer en dwingt u ze tot bloei.

Grootbloemige narcissen hebben één grote bloem per steel, maar nog steeds niet zo groot als de trompetnarcissen

De grote komvormige narcis is een narcis met een cup van meer dan een derde maar minder dan gelijk aan de lengte van de bloembladen. Groot koppige narcissen bloeien met elegant gevormde bloemen, die dansen in de vroege ochtendbries als sierlijke ballerina's. Grote komvormige narcissen zijn er in een breed scala aan kleurencombinaties

Dubbelbloemige narcissen zijn narcissen met gemengde bloembladen en kopjes

Dubbelbloemige narcissen produceren meestal één tot twee bloemen per steel. Sommige dubbelbloemige narcisvariëteiten produceren echt grote bloemen, dus ze kunnen het beste op een beschutte locatie worden geplant en hebben mogelijk wat ondersteuning nodig.

Cyclamineus hun naam impliceert dat ze op cyclaam lijken met hun mooie teruggeslagen bloemblaadjes

Narciscyclamineus heeft naar achteren gebogen bloembladen en uitstekende trompetten / kopjes. Narcis cyclamineus heeft een korte hals en slechts één bloem per steel. Narcis cyclamineus bloemen zijn sterk, langdurig en geurig. Narcis cyclamineus bloeit in tweekleurige combinaties zoals goud en sinaasappel, citroen en wit.

Gespleten Corona-narcissen doen het goed in de tuin

Split Corona Narcissen of Split Cupped Narcissen hebben gespleten cups die voornamelijk een derde of groter zijn dan de lengte van de bloembladen. Bloembollen van Split Corona Narcissen zijn het beste in groepen voor een maximale visuele impact.

Tazetta Narcissen bloeien met meerdere bloemen op een steel

De bloemen hebben vaak een klein oranje kopje en witte of gele bloembladen, afhankelijk van de variëteit. De heerlijke zoete geur van Tazetta Narcissen is vooral 's nachts merkbaar in de tuin. Geprepareerde Tazetta-bloembollen zijn zeer geschikt voor langzame broei (neem ze rond eind februari binnen).

De Triandrus-groep narcissen is uniek

Ze bloeien met knikkende, klokvormige bloemen in groepjes van drie of meer op elke steel. De geurige bloemen van sommige Triandrus Daffodil-variëteiten zijn stralend wit met een vleugje groen of citroen met een vleugje wit en zijn allemaal zoet geparfumeerd. De Latijnse naam Triandrus betekent drievoudig (drie bloemhoofdjes op een steel).

Trompetnarcissen zijn narcissen waarbij de trompet even lang of groter is dan de bloembladen

De meeste Trompetnarcissen hebben een licht gebogen rand van de trompet. De belangrijkste kleuren zijn goudkleurig, citroengeel, wit en tweekleurig. Plant trompetnarcissen op een diepte van 15 cm voor het beste resultaat en uw trompetnarcissen zullen vele jaren opnieuw verschijnen en zich vermenigvuldigen.

Narcissus bulbocodium -ook bekend als de Petticoat-narcis omdat de bloemen eruit zien als petticoats die in de wind zijn gevangen

Narcissen bulbocodium hebben unieke trompetvormige bloemen met kleine onbeduidende bloembladen; de bloemen zijn diep goudkleurig en hebben een heerlijke zoete geur. Narcissen bulbocodium zijn laaggroeiend en doen het goed in borders, rotstuinen en in plantenbakken op tafel.

Jonquilla Narcissenbollen zijn geweldig voor verwildering

Jonquilla-narcissen hebben kleine bloemen met plat uitlopende bloembladen, Jonquilla-narcissen produceren meerdere bloemen op elke stengel en zijn allemaal zeer geurig. Jonquilla Narcissen bloeien laat in het seizoen en combineren perfect met viooltjes.

Plant Poeticus narcissenbollen in groepen voor een maximale visuele impact

Poeticus Narcissen, een van de vroegst gecultiveerde variëteiten, staan ​​bekend om hun spectaculaire schoonheid. Poeticus Narcissen, hebben een ring van helderwitte bloembladen rond een korte lichtgele corona met een opvallende rode rand. Poeticus Narcissen hebben meestal één geurige bloei per steel. Als ze diep genoeg worden geplant, verwilderen Poeticus Narcissen goed; jarenlang opnieuw bloeien.

Narcissen met kleine kom, rechtstreeks van de kweker voor het beste resultaat!

Kleinbloemige Narcissen -de kleinbloemige Narcissen-bloembollen zijn nauw verwant aan wilde bergnarcissen die in sommige Alpenregio's voorkomen. De mooie heldere bloemhoofdjes van Small Cupped Narcissen zijn goed gevormd en zeer decoratief. Plant kleine komvormige narcissen op een diepte van 15 cm en ze zullen je belonen met een doorlopend bloemenfestival dat meerdere seizoenen duurt.

Veilig betalen en verzenden

Goed 4.40/5

Gebasseerd op 9.969 beoordelingen
star star star star star
Ton K. uit Delft
Snelle levering, alles moet nog in de grond gezet worden maar het ziet er goed uit. Er zit een duidelijke uitleg bij het product waar ik zeer tevreden over ben. Per mail werd ik op de hoogte gehouden over de levering. Kortom dik tevreden
Uitstekend
star
Hanny H. uit Sittard
Uitstekende verzorging, ontzettend goed verpakt! Snelle bezorging prima de bestelling te volgen, Top!
Uitstekend
star
Coby d. uit Hendrik Ido Ambacht
De klantenservice van Tuinflora krijgt een 10. Met veel geduld gaven ze antwoord op al mijn vragen. En dan mijn bestelling: In prima staat afgeleverd
Uitstekend
star
×

Product is toegevoegd

Verder winkelen
Naar winkelwagen
Zit hier nog iets voor u bij?