Verzendkosten € 2,95

Levering binnen 2-3 werkdagen

Dahlia bloembollen

Lees verder

Vul je tuin met Dahlia's

Prachtige Dahlia bloemen tot laat in de herfst.

Dahlia's zijn ondergewaardeerde bloembollen (knollen), men vindt ze vaak te groot worden, daar kan wat aangedaan worden, als de plant aan het opgroeien is moet U de eerste bossige groei wegknippen tot zo'n 30 cm boven de aarde, de plant loopt dan met zijknoppen uit en maakt meer bloemen en blijft bossig. Dit geldt vooral voor de Cactus dahlia's en Decorative dahlia's, ook anemoonbloemige en bal of Pompon Dahlia's kunnen op deze manier bossig en kleiner gemaakt worden.

Voor de overige dahlia soorten is het geen probleem die blijven al lager. Bekijk ons bloembollen overzicht

 

Hoe kan je jouw Dahlias eerder laten starten ?

Dahlias zijn vorstgevoelig en moeten daarom later in het voorjaar buiten geplant worden (na de vorst)

Je kunt ze in ieder geval snel door laten groeien als je de knollen in potten of een kistje opzet. Leg een laargje aarde in de kist of pot en plaats de knol daarop. Bedek met aarde totdat de knol geheel bedekt is en de stengel er nog net boven uit steekt . Geef regelmatig een beetje water, houdt de planten op een gematigde temperatuur in bijvooorbeeld een kasje of serre .

Als je ze begin mei, na de nachtvorst, buiten uitzet, zijn ze al flink ontwikkeld en heeft U na de voorjaarsbollen al een mooie invulling met dahlia’s, ze bloeien dan ook eerder

Welke Dahlia typen gebruik je waarvoor ?

Gebruik cactus dahlias voor achter in de border, waarzij met hun staige groei een grrote bloemen heel siervol kunnen zijn. Ook als snijbloem zijn zijj zeere geschikt . De decorative dahlias zijn wat compacter van bloemvorm en uitstekende snijbloemen, goed voor een snijbloemborder of op een hoek in de plantenborder. 

Geef Cactus en Decoratieve Dahlia's altijd een steuntje door een bamboo stok . Pompon en of balvormige dahlia's zijn stevig  ook qua bloemvorm en middelhoog ook deze zijn goede snijbloemen. De kleinbloemige en anemoonbloemige dahlias zijn zeer geschikt voor potten en vooraan in de border, pachtige bloemen en heldere kleuren 

 

Free newsletter Free newsletter

Ontvang gratis onze TuinBrief

Blijf op de hoogte van onze nieuwe planten, planten tips en tuininspiratie